Izgalmasan telt az első versenynap Bükfürdőn

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettősnek kalandos volt az első bükfürdői napja: volt itt rossz gumiválasztás miatti csúszkálás, majdnem-találkozás egy magányos szarvassal ? a lényeg azonban az, hogy a páros az abszolút negyedik helyről várja az idénynyitó OB-futam vasárnapi záró napját. A pilóta és a navigátor pedig egyet ért abban, hogy lehet ez még sokkal jobb is.

?Igazából csak saját magunknak köszönhetjük, hogy némi hátrányba kerültünk, mert nem a megfelelő gumikeveréket választottuk az első két szakaszra. Kemény keveréket választottunk, de nem volt még annyira tiszta a pálya, hogy azok rendesen felmelegedjenek az üzemi hőmérsékletre. Így azután rengeteget csúszkáltunk, ami elég látványos volt ? a nézők díjazták is ? viszont nagyon sokba kerül. Mármint sok elvesztegetett másodpercbe. Az utolsó körre aztán már feltettük az ideális keveréket és ez meg is látszott az időeredményen: huszonhárom másodpercet gyorsultunk az előző körhöz képest? ? mondta Turán Frigyes, aki még azt is elárulta, a Ford Fiesta remekül működik és ők sem hibáztak, ami biztató a vasárnapi napra nézve. Az pedig, hogy milyen sokan szurkolnak nekik a pályák szélén különösen motiválóan hat a versenyzőpárosra.

?Már csak ezért is megérte hazatérni? ? tette hozzá Frici. ?A magyar közönség és a drukkolás spanol bennünket.?

A Bükfürdő Rally első versenynapja nem telt unalmasan a csapat számára, az izgalmakat pedig csak fokozta, amikor az egyik szakaszon átfutott előttük egy szarvas.

?Százhatvannal mehettünk, amikor azt láttuk, hogy körülbelül húsz méterre előttünk egy szarvas úgy gondolta, ő még átmegy. Összehúztuk magunkat egy kicsit az ülésben, mert attól tartottunk, jön a többi is, de szerencsére nem jött. Nem magányos farkas volt, hanem magányos szarvas. Reméljük, holnap már semmilyen állattal nem találkozunk a versenypályán, koncentrálunk a holnapi versenyre és próbálunk előrébb kerülni az abszolútban? ? mondta Zsiros Gábor.

Vasárnap reggel 7:50-től 9 gyorsasági szakasz vár a Bükfürdő Rally versenyzőire, s a tervek szerint 17:00 óráig száguldoznak a Szombathely környéki pályákon.

Forrás: Just Creative