Frici és Gabi teljesítette a gyengén látó Gyuri álmát

?Most már óvatosabb leszek a kívánságaimmal, még a végén teljesül??
Turán Frigyes és Zsiros Gábor azon túl, hogy pontszerző helyen zárta a hétvégi Bükfürdő Ralit, még jó tündért is játszott a bajnokság előtti tesztnapon. A versenyzők boldogan teljesítették a héten 14. születésnapját ünneplő Kanalas Gyuri kívánságát, akinek régi álma vált azzal valóra, hogy beülhetett egy körre a Turán Motorsport Ford Fiesta S2000-ébe.

A gyengén látó fiú rajong az autókért, legjobb szórakozása, ha édesapjával bütykölgethetik a család autóját. Ő ugyan soha nem szerezhet jogosítványt, de imádja a sebességet. Gyuri a Gyengén látók Általános Iskolájában jelenleg a fehér bottal közlekedés rejtelmeit sajátítja el, hogy ne kelljen mindenhová kísérővel járnia.

?Meghatott minket a kisfiú története, ezért egyértelmű volt számunkra, hogy teljesítjük Gyuri kívánságát. Nekem két lányom van, Gabinak pedig egy kisfia, így nagyon jól tudjuk, hogy mennyire képesek örülni a gyerekek? ? mondta Turán Frici.

?Nehezen hittem el, hogy tényleg valóra válhat egy olyan álmom, ami miatt valószínűleg nem csak a hozzám hasonlók, de az egészséges emberek közül is sokan irigyelnek most. A Nők Lapja Café felkereste az iskolánkat, és sokunktól megkérdezték, mi lenne a kívánságunk. Igazából volt már hasonló felmérés, de hogy ez valóban teljesült, ez egy igazi álom. Most már tényleg vigyáznom kell, mit is mesélek a vágyaimról, egyszer csak jön egy jó tündér és teljesíti. Lassan hiszek a csodákban.? ? mosolygott kedvesen Gyuri.

Az egyik szemére teljesen vak, s a másik szemére is mindössze 15%-osan látó fiú tiszteletbeli csapattaggá vált, miután Turán Frici megmutatta neki, milyen is 160 km/h-val száguldani egy igazi, laza talajú, murvás rallypályán.

?Zsiros Gabi minden tudnivalót elmesélt, mielőtt egy rövid időre átvehettem a helyét a Fordban. Rám adta a bukósisakot, kaptam csapatpólót, elmondta milyen erők hatnak majd rám, s hogy a hatpontos biztonsági öv hogyan véd meg. A száguldás előtt kaptam egy nyakmerevítőt is, hogy teljes legyen a biztonság.?

?Láttam Gyurin, hogy borzasztóan izgul. Amíg az autót felkészítették a körre, mindenkivel barátságosan csevegett, érdeklődött, mesélt a saját élményeiről? ? folytatta az élménybeszámolót Turán Frici. ?Ám amikor a beöltözésre került a sor, szinte megfagyott benne a vér, nem szólt egy szót sem, nem mosolygott, csak a Gabira koncentrált, aki mindent részletesen elmagyarázott neki indulás előtt. Azonban mikor kigurultunk a tesztpályára, minden félelme elszállt. Megkérdeztem, hogy akkor beletaposhatok-e a gázba? S mivel lelkesen bólogatott, megmutattam neki, mit is tud a mi kis versenyjárgányunk.?

?Igazából szavakkal nem tudom leírni, milyen élményben volt részem. Aki nem próbálta, el sem hinné, mit jelent Turán Frici mellett ülni egy igazi versenypályán egy valódi rallyautóban. Kár, hogy a testvérem nem tudott eljönni velem, neki is biztosan nagyon tetszett volna egy ilyen verseny, szerencsére ő egészséges, és később vezethet majd. Még annyit mindenképpen mondanék, hogy köszi, Frici, köszi, Nők Lapja Café!?

Kanalas Gyuri problémájára megoldást jelenthetne egy németországi szemműtét, aminek finanszírozását a család anyagi körülményei nem tesznek lehetővé. Viszont az operáció után a kisfiú úgy folytathatná a tanulmányait informatika és német nyelv témakörben ? ugyanis a kosárlabda mellett ezekből a tantárgyakból teljesít a legjobban -, hogy a saját szemével láthatná a tananyagot és úgy tanulhatna tovább, hogy se kísérő, se a fehér bot segítségét nem kellene igénybe vennie a könyvtár és az iskola közötti szakasz megtételéhez.

 

Forrás, Fotó: Just Creative