Frici lett a Nagy Összecsapás bajnoka

Herczig Norberttel, Bútor Róberttel és Zsiros Gáborral mérte össze tudását a világbajnokságon edződött pilóta

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum balesetmentes közlekedésért szervezett kampányának keretében a rallyversenyzők ezúttal személyautó és autóbusz volánjánál is bizonyíthatták képességeiket.

A Nagy Összecsapás névre keresztelt küzdelem három szakaszból állt, és ezúttal Zsiros Gábor navigátor is a kormány mögött kapott helyet. Turán Frigyes az ügyességi viadalt egy másodperces előnnyel zárta Bútor Róbert előtt.

?Nagyon örültem ennek a kezdeményezésnek, mert amellett, hogy a versenypályán riválisai vagyunk egymásnak, az életben jó, mondhatni baráti viszonyt ápolunk egymással. Egészen a rajtig most is kötetlenül szórakoztunk, ám amikor elindul a bajnokság, bizony kijött belőlünk a versenyző. Nagyon büszke vagyok arra, hogy első lettem, és annak kifejezetten örülök, hogy navigátorom, Gabi is megállta a helyét? ? mondta Frici a technikás feladatok teljesítését követően.

A fiúk megtapasztalhatták, hogy a tanpályán remek lehetőség nyílik a meglepő helyzetek szimulálására, ezáltal a vezetési tudás pallérozására a biztonságosabb közlekedésért.

?Én azt sem tartanám kizártnak, hogy a jogosítvány megszerzésének egyik feltétele lenne egy itteni kurzus sikeres elvégzése. Sajnos, nem sokan tudják, mi a helyes döntés, ha a forgalomban valamilyen váratlan helyzetbe kerülnek. Ha hívnak, szívesen jövök legközelebb is? ? tette hozzá Zsiros Gábor.

Fotó: Szalmás Péter

Forrás: Just Creative