A Kassa Rallyval folytatódik az évad

Igazán nemzetközi versenynek nézünk elébe, hiszen három nemzet bajnoksága zajlik majd szeptember 6-8. között Kassán...

Igazán nemzetközi versenynek nézünk elébe, hiszen három nemzet bajnoksága zajlik majd szeptember 6-8. között Kassán. A Magyar Országos Bajnokság mellett a Szlovák Bajnokság, a Lengyel Országos bajnokság, sőt a közép-európai FIA CEZ (Central European Zone) Trophy is itt kerül megrendezésre ezen a hétvégén.

A teljes versenytáv 550 kilométer lesz, ebből 13 gyorsasági szakasz 164 kilométer hosszan. Az útburkolat 100%-ban Friciék kedvence, tehát aszfalt. Pályabejárásra szerdán és csütörtökön lesz lehetőség, a rajtceremóniát csütörtök este tartják, a tényleges rajtra pedig pénteken reggel kerül sor. Két kemény nap vár a versenyzőkre, hiszen reggeltől estig zajlanak a futamok. Pénteken 7 gyorsaságit kell teljesíteniük, szombaton pedig a fennmaradó 6 gyors várja a rally szerelmeseit. A célceremónia és a díjátadás szombaton délután 17:00-kor várható.

?Nagyon várjuk ezt a versenyt. Izgalmas futamnak ígérkezik, ráadásul teljesen aszfaltos pályákon, amit különösen szeretnünk. Remélem az idei évadra már kimerítettük a balszerencsénket, és ezúttal semmi sem hátráltat abban, hogy jó eredményt érjünk el. Bízunk benne, hogy nagy meccsekkel örvendeztetjük meg a nézőket.? ? mondta Turán Frigyes.

Ismét izgalmas hétvégére számítunk.