Információk a Bükfürdő Rallye-ról

A Magyar Országos Rallye Bajnokság idei első színhelyéül előlépett Bükfürdő Rallye 12 gyorsasági és egy Superspeciál szakasszal, közel 490 kilométeres össztávolsággal várja a rallyesport szerelmeseit május 11 és 13 között.

Pénteken a hivatalos tesztnappal kezdődik a programsorozat. Szombaton, a megszokottól eltérően délután veszi csak kezdetét a versengés. 3 gyorsasági szakasz a Farkas erdőben, utána pedig egy bükfürdői Szuper Speciál szakasz teszi izgalmassá a napot, amelyen közel 160 kilométert tesznek meg a versenyzők, ebből 50 kilométert gyorsasági szakaszokon.

Vasárnap reggel újra indul a versengés, és a fennmaradó 9 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a csapatoknak. Helyszínül a Szeleste és Acsád közötti, a Csepreg és Horváthzsidány közötti szakaszok, valamint a Szombathelyi Rallye Katlan szolgálnak.  Estére pedig kiderül, hogy ki volt a leggyorsabb a murvás pályákon.

A Bükfürdő Rallye szervezői külön felhívják a figyelmet a környezetvédelemre, hiszen a verseny nagy része erdős területen zajlik, így a rallye jövője érdekében is kérnek mindenkit, hogy tartózkodjon a szemeteléstől és vigyázzon a környezetre.

Részletes információk, térképek, és valósidejű adatok a verseny állásáról:

http://www.bukfurdorallye.hu/