Jön a Mecsek Rallye: Az ország legpatinásabb versenye

Az 57. Mecsek Rallye-n június 14-15. között 6 különböző mezőnyben, több mint 150 hazai és nemzetközi páros áll rajthoz. Köztük Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Volkswagen Polo GTI R5-tel, akiket a kezdetektől sok emlék köt a Pécs környéki pályákhoz.

"A Mecsek Rallye mindig is közel állt a szívünkhöz és pár alkalommal sikerült meg is nyernünk ezt a versenyt, jó érzésekkel térünk ide vissza. Mondhatjuk, hogy az egész pályafutásom végigkíséri ez az ikonikus helyszín, beleértve a pályaautós időszakomat is. Így hogy vezetjük a bajnokságot, a pályákon is az első pozícióból fogunk indulni, ezért az első körökben a felhordás szempontjából talán egy kicsit könnyebb dolgunk lesz. Alapvetően nehéz versenyre számítunk, annak ellenére, hogy ismert pályákon fogunk versenyezni, ezek tempós, technikás szakaszok és a mezőny is erős. Célunk, hogy megőrizzük a bajnokságban a vezető helyünket, és egy győzelemmel még tovább növeljük a pontjaink számát. Várjuk a tesztet és a hétvégi megmérettetést!" - kezdi Frici.

Frici navigátorát, Zsiros Gabit is sok kedves emlék köti a Mecsekhez. Életében először a Mecsek Rallye-n versenyzett 1997-ben, ahol előfutóként indult legelső versenyautójával, egy Ladával. Mivel szekszárdi születésű, előtte hosszú éveken keresztül jártak le szurkolni a ralikra, hegyi versenyekre.

"Frici már akkoriban pályaautózott, és én még a pálya széléről irigykedtem, hogy ő egy BMW-vel versenyezhet, és ennyire gyorsan tud menni. Aztán évekkel később beülhettem mellé és azóta is töretlen a közös munka. Nyertünk itt Peugeot-tal abszolútot 2009-ben, Frici 2013-ban Forddal nyert, szeretünk a Mecsekben versenyezni. Igazi klasszikus ralipályák, amiket mindig egy kicsit megvariálnak, most is lesz köztük olyan, amin fordítva fogunk menni. A remeteréti hosszú gyorsasági szakaszt is kedvelem, oda is meglehetősen tempósan szoktunk felérni. Az évek, a rutin és a bátorság velünk lesz, szeretnénk kihozni magunkból és az autóból is a maximumot. Bízunk benne, hogy most is sok szurkolóval találkozunk majd" - teszi hozzá Zsiros Gabi.

A versenyzőknek idén két nap alatt 12 gyorsasági szakaszt és közel 166 versenykilométert kell teljesíteniük az 57. Mecsek Rallye-n.