Turán Friciék vezetik az ORB pontversenyét

Turán Frigyes és Zsiros Gábor két versenyt követően 9,5 ponttal az élen állnak az ORB pontversenyében. A páros a szezonnyitó Veszprém Rallye-t követően a hétvégi, aszfaltos Diósgyőr Rallye-n is felállhatott a dobogó második fokára a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval.

"Úgy gondolom, végig jó taktikán voltunk és dominálni tudtunk a mezőnyben. Vasárnap reggel talán egy kicsit hamarabb kellett volna a keményebb beállítások felé mennünk, de a maximumot nyújtottuk és büszke vagyok arra a teljesítményre, ahogy autóztunk. Az hogy másodikok lettünk egy ilyen szoros küzdelemben, szerintem jó eredmény, az elégedettségünket az árnyékolta be, hogy a mi értékelésünk szerint megnyerhettük volna a versenyt, ugyanis egy olyan helyzetért kaptunk 10 másodperces időbüntetést, amit nem követtünk el. Próbáltuk ezt az észrevételünket jelezni és bebizonyítani, hogy igazunk van, de sajnos nem talált nyitott fülekre a véleményünk, 24 óra alatt nem kaptunk választ a felvetésünkre a felügyelőtestülettől. Ennek ellenére egy jó versenyt zártunk, természetesen az eredmény miatt egy kicsit csalódottak vagyunk, de fontos pontokat szereztünk a bajnokság szempontjából és jelenleg, két versenyt követően vezetjük az összetett pontversenyt. A csapatunk és az autónk most is remek volt, a partnereinknek, szurkolóinknak pedig köszönjük a hétvégi támogatást. Német Gabiéknak pedig gratulálunk, nagyon jól mentek végig, nagy meccs volt" - mondja Frici.

"Négy év után térhettünk vissza a miskolci pályákra, amelyek meglehetősen tempósak, szeretünk ebben a térségben versenyezni. Az első gyorsaságin sikerült egy olyan időt autóznunk, amellyel meg tudtuk lepni a többieket, jó volt a gumiválasztásunk is. Ezt az előnyünket a későbbiekben az időbüntetés miatt elveszítettük, de végig kiélezett küzdelmet folytattunk Német Gabiékkal. A vasárnapot a második helyről kezdtük meg és a nap végére 9,6 másodperc hátránnyal a második helyen értünk célba. Frici egész hétvégén jó tempót autózott, és a hangulat is remek volt köztünk a csapatban. Várjuk a Mecsek Rallye-t" - teszi hozá Gabi.

A verseny abszolút győztese a helyi, Német Gábor és Németh Gergely lett, míg a dobogó harmadik fokára Velenczei Ádámék állhattak fel.

A szezon következő versenyét, a Mecsek Rallye-t június 13-15. között rendezik.