Frici és Gabi vezet az éjszakai gyorsaságik után!

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős remek éjszakán van túl ? a péntek este megtartott két gyorsasági szakasz után vezet a Mecsek-ralin! Nem csoda, hogy fülig ért a fiúk szája, amikor úgy éjfél tájban megérkeztek a szervizparkba, sőt, Frici kijelentette, nem bánná, ha versenyezhetnének még.

?Nagyon élveztük a szakaszokat, ha rajtam múlik, még mentem volna további gyorsokat? ? mosolygott a Ford Fiesta S2000 pilótája, pedig alig néhány órával korábban még ő is aktív részese volt a ?gumiválasztós? című népi társasjátéknak. Mindenkinek nehéz döntéseket kellett hoznia, mivel a szervizparkban nem sokkal korábban szakadt az eső, és a pályák egy részéről is ?vizes? hírek érkeztek. A fiúk időről időre összedugták a fejüket, s végül a többiek választását figyelmen kívül hagyva hozták meg a döntésüket: intermédia gumival mentek ki az éjszakai szakaszokra.

Jól tették!

Az első gyorsaságit megnyerték, s bár a következőn be kellett érniük a második hellyel, így is megőrizték vezető pozíciójukat az összetettben.

?Az első szakaszra tökéletes volt a gumiválasztásunk. Biztonsági megoldás volt, de tudtam, az erdei szakaszokon tutira nem száradt fel a pálya, így aztán nem figyeltünk a többiekre, más döntést hoztunk, mint ők. Szerencsére bejött. Az eredménnyel elégedett vagyok, és mostanra a nyárásvölgyi szakaszon is túl vagyunk...? ? mondta Turán Frici, utalva a tavalyi IRC-futamon elszenvedett hatalmas bukásra,

 

A Mecsek-rali szombaton 6 gyorsasági szakasszal ér véget.

 

46. Mecsek-rali, az országos bajnokság 2. futama

Az állás 2 gyorsasági szakasz után: 1. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (Turán Motorsport, Ford Fiesta S2000) 17:16.5, 2. Herczig, Bacigal (Škoda Rallye Team Hungária, Škoda Fabia S2000) 2.5 másodperc hátrány, 3. Hadik, Kertész (Hadik Autósport, Subaru Impreza) 18.3 mp h.

 

Köszönjük a Támogatóinknak!

Forrás: Just Creative