Vészjósló reccsenés

Egy reccsenés. Ennyit halott Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Kassa-rali első szakaszának közepén

Egy reccsenés. Ennyit halott Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Kassa-rali első szakaszának közepén. Az álmoskönyv szerint ez nem jelent jót ? ezúttal sem jelentett. A Subaru Impreza első difije ?fogazott le?, úgyhogy attól kezdve nagyon lelassult a páros. És ez még csak a kezdet volt...

?Nem tudom, talán a rajtnál történt valami, mert Herczig Norbi balesete miatt álltunk huszonöt percet, utána pedig természetesen nem tudtuk megmelegíteni a kocsit. Elrajtoltunk, s akadt egy elég meleg helyzet, amikor drasztikusabban kellett visszaváltani, hogy ne csússzunk le az útról, talán akkor történt a baj. A reccsenés után visszavettünk a tempóból, de tetézte a bajt, hogy egy kő valószínűleg megütötte a jobb hátsó féknyerget, elfolyt a fékolaj és attól kezdve már fékezni sem tudtunk? ? mondta Frici, akinek ezek után nem volt más választása (mivel csak a harmadik szakasz után következett volna a szervizpark), visszagurult a csapatához.

Az autót viszonylag hamar újra versenyképes állapotba hozták, úgyhogy a páros él a szuperrali szabály adta lehetőséggel és szombaton folytatja a száguldást az országos bajnokság 5. futamán ? a normál pontszám feléért.

?Nem hinném, hogy el tudjuk csípni a pontszerző helyek valamelyikét, de mindent megteszünk érte, s közben persze tesztelni is szeretnénk. Tetszenek az itteni pályák, főleg azért, mert mindenki számára újak és mindenki csak háromszor mehetett végig rajtuk a pályabejáráson.

Azt hittem, ez kedvez majd nekünk, de erre most már csak a szombati részeredményekből következtethetünk? ? mondta Turán Frici.

A Kassa-rali mezőnyére szombaton 6 gyorsasági szakasz vár.