Navigátort vált Turán Frigyes

Az elmúlt két évben Turán Frici és Farnadi Ági neve összeforrt a ralisportban, azonban a 2024-es idény nem csak a szezonnyitó Rally Hungary miatt lesz különleges.

"Ágival 2017-ben versenyeztünk először együtt, majd 2022-ben újra egymás mellé sodort minket az élet. Teljesen más energiákat hoz egy hölgy navigátor az autóba, és úgy érzem, Ágival egyből megtaláltuk a közös hangot, jól működtünk együtt a Volkswagen Polo-ban, valamint azon kívül is. Eredményes két szezonon vagyunk túl, többször zártuk dobogós helyen az ORB futamjait, azonban a 2024-es idénytől külön utakon folytatjuk Ági egyéb elfoglaltságai miatt. Köszönjük Áginak az odaadó, precíz munkáját és bármikor szívesen látjuk továbbra is a csapat életében" - kezdi Turán Frici.

Farnadi Ági Fricivel 2017-ben a szezonnyitó Miskolc Ralin és az Eger Ralin is felállhatott a dobogó második fokára. 2020-ban abszolútban ezüstérmes, az RC2 kategóriában pedig magyar bajnok lett. Fricivel 2022-ben folytatták a közös versenyzést, és abban az évben 3. helyen zárták a Dunakanyar Ralit. A legsikeresebb közös évük a 2023-as szezon volt, ahol 6 verseny alatt háromszor is az első háromban végeztek, és a magyar bajnoki összetettben a 2. helyen zárták az évet.

"Amikor 2022-ben Frici felkért, hogy üljek be mellé a navigátori székbe, nem sokáig hezitáltam, ugyanis Frici kuriózum a ralisportban, - mind a látványos vezetési stílusa, mind a tempós, igazi ralis versenyzése miatt - és a csapatot is jól ismertem. Mondhatjuk, hogy két év alatt szinte a családom lett ez a remek hangulatú, profi munkát végző csapat, így az elválás sem könnyű. A munkáim miatt azonban egyelőre bizonytalannak láttam az idei szezont, és kérdéses volt, hogy minden versenyen rajthoz tudok-e állni, ezért úgy tartottam korrektnek, ha ezt időben tudatom a csapattal. Bízom benne, hogy lesz még közös kooperáció, nem maradok távol a csapattól, továbbra is követem a munkájukat, és sok sikert kívánok nekik az idényre" - mondja Farnadi Ági.

Az új navigátor kiválasztása jelenleg is folyamatban van, hamarosan kiderül, ki lesz Ági méltó utódja az idei szezonban. Ami azonban már most biztos, hogy 2024. április 12-14. között rajtol az idei Magyar Országos Rali Bajnokság a veszprémi, murvás Rally Hungary versenyével, ahol Turán Frici is rajthoz áll.