Rally Hungary: Európa-bajnoki futammal rajtol az idei ORB

Világbajnoki élmenők, vérbeli murvás gyorsasági szakaszok és fantasztikus hangulat. Ez a szezonnyitó Rally Hungary, amelyet új helyszínen, a veszprémi, murvás pályákon rendeznek meg április 12-14. között. A versenyen az ERC-futam 2019-es bajnoka, Turán Frici is rajthoz áll, ezúttal Zsiros Gáborral.

Népes, nagy nemzetközi nevekkel tarkított mezőny várható a szezonnyitó Rally Hungary-n, ami minden bizonnyal odavonzza majd a rali rajongók nagy részét, ugyanis ez az ERC versenyszezon nyitó futama is. Hatalmas sportdiplomáciai siker, hogy az EB mezőny immáron 5. alkalommal látogat hazánkba, azonban most először mutatkozik be a "királynék városában", Veszprémben.

Friciék izgalmas versenyre számítanak, hiszen a murvás jelleg miatt a pályák minősége, tapadása, nyomvonala akár egy napon belül is sokat tud változni, és emellett az időjárás is nagy befolyásoló tényezővel bír.

"Alapvetően szeretünk murván menni, tavaly is sikerült jó tempót autóznom a veszprémi pályákon, idén is hasonló élményekre számítok. Jó lehetőség ez a verseny arra is, hogy az ikonikus rali pályáinkat Európa élmenői is megismerjék. A felkészüléssel a szünetben sem álltunk le, folyamatosan járunk edzeni, boxolni, kardiózunk, hogy az állóképességünk rendben legyen a versenyre" - mondja Frici.

Zsiros Gabi szerint a pályák navigátori szempontból ugyan igényelnek majd extra koncentrációt, de a páros összeszokottsága biztos alapokat teremt egy jó versenyhez.

"Igyekszem majd teljesen kiszolgálni Fricit, top állapotban szeretnék rajthoz állni. Nagyon sokat mentünk már ezeken a pályákon, szerintem a Lőtéren már a teljes magyar mezőny csukott szemmel át tud menni oda-vissza. A hangulat minden bizonnyal fantasztikus lesz, a nemzetközi mezőny még inkább megmozgatja a rali kedvelő közönséget. A felkészülésünk nem változik, tanulmányozzuk a belső kamerás felvételeket, mindenképp új, aktuális itinert készítünk majd, és a magyar bajnoki címet célozzuk meg pontos, gyors versenyzéssel" - zárja Gabi.

A Polo felújítása elkészült, az autó megkapta az új motorját és az idei design-t is, sőt a felkészítés során az év végi tempóhátrányra is kaptak válaszokat a fiúk.

"Optimistán várom, hogy kipróbálhassuk az autót, a versenyig még két teszten veszünk részt, ahol megnézzük a frissen összerakott Polo viselkedését, beállításait, és igyekszünk a tavalyiakból kiindulva jó setupot találni. A verseny előtti utolsó teszt élesebb lesz, a kiválasztott abroncsokkal, versenysetuppal megyünk néhány kört. A verseny hetében szerdától már a pihenésé lesz a főszerep, amelyben a legújabb támogatónk, a Hotel&More szállodalánc segít nekünk, ugyanis az a megtiszteltetés ért minket, hogy a csapatunkkal az egyik négycsillagos hotelükben, a balatonfüredi Aura Hotelben szállhatunk meg" - teszi hozzá Frici.

A Rally Hungary-n a versenyzőknek három nap alatt több mint 192 versenykilométert kell teljesíteniük 13 szakaszon keresztül. A versenyközpontot és szervizparkot a Veszprém Arénánál jelölik ki, míg a szuperspeciált a Királyszentistván melletti raliarénában rendezik. A verseny mellett számos érdekes programmal készülnek a szervezők, így mindenképp érdemes Veszprémben és környékén tölteni ezt a hétvégét.