Ismét együtt Frici és Joulupukki

az igazi Mikulás ezúttal egy Ford B-Max segítségével nyit ajtót a világra a rászorulók számára.


Ismét hazánkba érkezett Finnországból, Lappföldről Joulupukki, az igazi Mikulás, akinek a tavalyi évhez hasonlóan ismét hazánk egyik legsikeresebb és nemzetközileg legelismertebb rally pilótája, Turán Frigyes szegődött sofőrjéül. Az idei évben azonban Frici a Fiesta S2000-es volánját egy vadonatúj B-Max-éra cserélte az Autó Nexus jóvoltából: a  Ford márkakeresdedés immár hetedik éve segít abban, hogy Joulupukki minél több magyar gyermekhez ellátogathasson országszerte.

Joulupukki, aki évközben Lappföldön, Mikulásvárosban él, november 30.-a és december 9.-e között tartózkodik Magyarországon, s ez idő alatt számos jótékonysági rendezvényen vesz majd részt országszerte, hogy örömet csaljon a kicsik arcára. Az igazi Mikulás ellátogat majd óvodákba, kórházakba, találkozik rászoruló és beteg gyermekekkel, és ott lesz Európa legnagyobb karitatív kezdeményezése, a MikulásGyár december 6-i hivatalos megnyitóján is, amelynek az idei évben a Ford hazai márkakereskedői hálózatának tagjai is gyűjtőpontokat biztosítanak.

Joulupukki, aki egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy felhívja a figyelmet a hajléktalan és nehéz sorsú gyermekek helyzetére, régi ismerősként üdvözölte Turán Frigyes-t, hiszen tavalyi ittjártakor legismertebb rally pilótánknak köszönhetően ülhetett először rally autóban, egy Ford Fiesta S2000-esben. Az idei évben ugyanakkor a ?Joulupukkimobil? céljára egy a különleges, B-oszlop nélküli ajtórendszere révén rendkívül tágas, több, mint másfél méteres ajtónyílást kínáló Ford B-Max-ra esett a választás, ami megkönnyíti mind a Mikulás ki- és beszállását, mind pedig az ajándékok rakodását. A rénszarvasszánt  idéző szignalizációt kapott ?Joulupukkimobil?-t egyébiránt az ?Év Motorja? címet megszerzett 1.0 literes Ecoboost turbófeltöltéses benzinmotor hajtja.

Mint Varga Zsombor, a Joulupukki magyarországi szállításában az Auto Nexus-sal karöltve segédkező Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója elmondta, nagy örömmel vették, hogy a nemzetközi porondon idén is kilváló eredményt elérő Turán Frigyes ezúttal is az ügy mellé állt, és az igazi Mikulás sofőrjévé szegődött, a B-Max segítségével ajtót nyitva a világra a rászorulók számára.

?Külön öröm számunkra emellett, hogy Joulupukki ezúttal is ellátogat az idén nyolc éves, mára már Európa legnagyobb karitatív kezdeményezésévé váló MikulásGyár megnyitójára, méginkább felhívva a nemzetközi figyelmet erre a nem mindennapi megmozdulásra, amely részére idén november 26. és december 6. között a hazai Ford márkakereskedések is gyűjtőpontokat biztosítanak?. ? tette hozzá a szakember.

Az így összegyűjtött ajándékokat az ?Év Haszongépjárműve? címet megkapott Ford Transit Custom juttatja majd el a budapesti 56-osok terén kialakított központi gyűjtőhelyre, árulta még Varga Zsombor.