Már hisznek a szöges gumikban

Folyamatosan gyorsulnak, lassan azt is elhiszik, hogy a szöges gumik a jég ellenére nagyon jó ?tapadást? biztosítanak, s továbbra is remekül érzik magukat a rali Európa-bajnokság lett futamán.

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a fentieknek (is) köszönhetően a 12. helyre zárkózott fel a Liepäja-Ventspils-rali második napján, s a ?magyar háziversenyben? is az élre állt.

?Nagyon jó napunk volt, világosban már tudtunk úgy autózni, ahogy szerettünk volna. Különösen a második kör sikerült jól, Szabó Gergővel remek meccseket vívunk ? pénteken ő vezette a magyar értékelést, most mi kerültünk előre. Az abszolútban két helyet javítottunk annak köszönhetően, hogy jó tempóban, ritmusosan közlekedünk, és kezdünk beletanulni a havas-jeges pályákba? ? mondta Turán Frici, aki azt azért hozzátette, bár sokat fejlődtek, azért maradt is tanulnivaló. Elsősorban abban a tekintetben, hogy még jobban elhiggyék: a szöges gumik tényleg tökéletes tapadást biztosítanak.

?Az északi pilóták helyismeretével és jeges-havas tapasztalatával nem tudunk mit kezdeni, velük nem tudjuk felvenni a versenyt, de a többiekkel abszolút partiban vagyunk. Teljesen más stílusa van ilyen körülmények között a raliautózásnak, és mi ezt rettenetesen élvezzük. Jók a pályák, percre pontos a rendezés, tökéletesen kiszolgálnak minket a rendezők? ? értékelt Frici.

Zsiros Gabi is úgy érezte, jókat autóztak szombaton, s az időeredmények is ezt mutatták: minden gyorsaságin tudtak hozni az előttük állókon. Navigátor szempontból (is) előny, hogy korábban rajthoz álltak a finn világbajnoki futamon, mert ezek a pályák hasonlóak, vagyis a ?jobb egyből? nagyon gyorsan kell érkezniük az információknak.

?Rettentő gyorsan kell beszélni, de egyelőre jól megy, és Frici nagyon ügyes volt ma. Jólesik, hogy folyamatosan gyorsulunk, bár az utolsó szakaszt már ködben teljesítettük, reméljük, a fejlődés vasárnap is töretlen marad. Úgy éreztem egyébként, hogy nyolcvan százalékban már olyan féktávokat veszünk, amilyet kell, ezt abból tudom, hogy görbülnek a lábujjaim a taposón, s hogy ma kétszer is csak az őrangyalunk tartott minket az úton. Frici szerint csak egy volt ? ő azt vette észre, amikor ötödik sebességi fokozatban egy bukkanó után leúszott az autó hátulja az árokba ?, de szerintem ugyanazon a szakaszon volt egy másik eset is, csak húzogattam a nyakamat, hogy hová érkezünk majd...? ? mondta Zsiros Gábor. Szerencsére azonban nem lett baj.

Az Európa-bajnokság lett futama vasárnap hat gyorsasági szakasszal ér véget, amelyek még tartogatnak izgalmakat bőven, elég ha azt említjük, hogy Friciék előtt az észt Raul Jeets mindössze nyolc másodpercre van, de mögöttük a cseh Jaroslav Orsák is csak ötre...

Köszönjük a Partnereinknek!