Twist Turán Motorsport: Új évad, új név

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Twist Turán Motorsport csapatnévvel autózik teljes évadot a Magyar Bajnokságon. Az idei sorozatot az Eger Rallye nyitja április 5-7 között, ahol az új köntösbe öltözött Subaru Impreza R4-essel áll rajthoz a csapat.

Névadó szponzorként csatlakozott a Twist a Turán Motorsport mellé az idei szezonban. A rallyban viszonylag ritka, hogy egy élelmiszermárka támogassa a csapat előrejutását, a Turán Motorsport azonban nagyon örül az együttműködésnek, és büszkén viselik a cég logóját. A Twist élelmiszercsalád forgalmazója a Del Pierre a Subaru Impreza R4 idei arculatában is jelentős helyet kapott.

?A Del Pierre Central Europe Kft.-nek, mint a Twist forgalmazójának, nem új terület az autósport támogatása. A cég tulajdonosai elkötelezett rajongói a rallysportnak és azon belül is Turán Friciék csapatának. Úgy gondoljuk, hogy Frici nagyon sikeres versenyző és mindenképp egy olyan csapattal szerettünk volna együtt dolgozni, akik mind a külföldi, mind a magyarországi versenyeken megállják a helyüket. Szeretnénk biztos háttér lenni Friciék számára és reméljük, hogy hosszú távon össze tud fonódni a Twist és a Turán Motorsport neve. Véleményünk szerint sikeres együttműködés elébe nézünk, amelynek első lépcsőjeként nyereményjátékokkal egybekötött promóciós megjelenéseket tervezünk különböző élelmiszer áruházakban, hipermarketekben. Ezen felül tervezünk tesztautózásokat, élelmiszer szakmai konferenciákat Friciék jelenlétével, valamint évközben folyamatosan készülünk majd meglepetésekkel partnereink és fogyasztóink számára.? ?mondta Horowitz Péter, ügyvezető.

A másik jelentős változás a Turán Motorsport életében, hogy a Hankook is Friciék mellett tette le a voksát, így az egész évadot a gyártó versenyabroncsaival autózhatják végig.

Miután idén már két nemzetközi futamon is elindultak, a Magyar Országos Rallye Bajnokság állomásain folytatja Turán Frigyes és Zsiros Gábor. Az osztrák és a lett ERC versenyek után az Eger Rallye következik, amely a magyar bajnokság első állomása április 5- és 7 között.

375 kilométer teljes versenytáv, ebből 10 gyorsasági szakasz 140 kilométer hosszan várja majd a versenyzőket Eger mellett. Az év első hazai versenye pedig remélhetőleg sok nézőt is a pályák szélére csábít.

?Várjuk már nagyon a hazai versenyzést! Izgalmas küzdelemnek ígérkezik, hogy egyre több WRC autó áll rajthoz. Összemérjük velük az erőnket és tudásunkat, ami a pálya szélén állóknak is sok érdekes pillanatot hoz majd. Annak pedig nagyon örülök, hogy színesebb a mezőny, izgalmasabb a verseny és ezáltal a nézőket is visszacsábítják ezek az autók. Reméljük, hogy sokan eljönnek majd és egy élményteli versenyt tudunk nekik mutatni. Hankook versenyabroncsokkal megyünk egész évben, és igyekszünk a kategóriánkban minél jobban teljesíteni.? ? mondta Turán Frici.

Az Eger Rallye április 5-én, pénteken veszi majd kezdetét egy ünnepélyes rajtceremóniával, amelyet a Dobó téren tartanak. Az első szakaszokat szombaton kell lefutniuk, éjszakába programokra készülhetnek a versenyzők és a nézők is. A vasárnapot az egész napos küzdelem teszi izgalmassá, majd este 7-kor átadják a díjakat az Eger Rallye győzteseinek.

Az Országos Rallye Bajnokság 2013-as évada:

2013. 04.05-07. Eger Rallye

2013. 05.10-12. Miskolc Rally

2013. 07.12-14. Veszprém Rallye

2013. 08.24-25. Baranya Kupa

2013. 09.06-07. Kassa Rallye

2013. 09.27-29. Budapest Rallye

2013. 11.07-09. 47.Mecsek Rallye

2013. 12.28-29. Szilveszter Rallye

Köszönjük a Támogatóinknak!

Forrás: Just Creative