WRC-be ül Turán Frici és Zsiros Gabi

Gyorsabb, erősebb, hangosabb? a Twist Turán Motorsport csapata egy Ford Focus WRC-vel folytatja az évadot az Országos Rallye Bajnokságon

Eredményre vezettek a tárgyalások, így Turán Frici és Zsiros Gabi ma Olaszországban találkozott a leendő versenygépével, egy Ford Focus WRC-vel, amellyel terveik szerint rajthoz állnak a május második hétvégéjén tartott Miskolc Rallye-n.

?Tavaly óta - mióta lehetőség adódott rá, hogy WRC autók is indulhassanak itthon ? dolgozunk a projekten, hogy beszerezzünk egyet, és ez most sikerült is! Ez a kedvenc WRC-nk, nagyon jó emlékek fűznek hozzá, így érzelmi okai is voltak, hogy a Ford mellett döntöttünk. Nagyon örülünk, hogy mi mutathatjuk be elsőként Magyarországon ezt a 2008-as Ford Focus WRC-t. Boldogak vagyunk, és nagyon várjuk a Miskolc Rallye-t. Az elsődleges cél, hogy erős tempóval, okosan közkedve menjünk végig, hogy az összesítésben gyarapodjanak a pontjaink.? ? mondta Turán Frici.

A 2000cm3 hengerűrtartalmú, négyhengeres, 16 szelepes motor 300 lóerő körüli teljesítményt és 550Nm nyomatékot ad le, így erőben nem lesz hiány.

?Az üléspróbák szerdán lesznek már Magyarországon és csütörtökön tesztelni is tudjuk az autót. A kategóriaváltás eljárása még folyamatban, hivatalosan kérvényeztük és ezt a kategóriatársaink írásban egyöntetűen támogatták, amiért köszönettel tartozunk nekik. A végső döntést az MNASZ mondja ki, de bízunk a pozitív elbírálásban, hogy a 11-es géposztályban folytathassuk a versenyt.? ? tette hozzá Frici.

Köszönjük a Támogatóinknak!