Sikeresen tesztelte az új WRC-t Turán Frici és Zsiros Gabi

A hazai mezőny egyetlen Ford Focus WRC-je jól vizsgázott az első éles bevetésén. Frici és Gabi egyaránt széles mosollyal szállt ki a rali autóból miután Zabar és Domaháza között alaposan kipróbálták, hogy mit tud az autó.

?Úgy gondolom, hogy nagyon jól vizsgázott a kocsi, de erre számítottunk is, hiszen már mentünk korábban egy ilyen 2008-as Ford Focus WRC-vel, és akkor is nagyon szerettük. Az olasz csapattól nagyon profi támogatást kaptunk és a Hankooktól is a segítségünkre volt egy mérnök, hogy megtaláljuk a legjobb beállításokat a gumikhoz. 50-60 tesztkilométert mentünk, és éjszakai tesztet is tartottunk, hogy kipróbálhassuk a lámpasort. Úgy gondolom, hogy sikerült jól beállítanunk a kocsit a hétvégi Miskolc Rallye-hoz. Biztos vagyok benne, hogy a nézők is élvezni fogják a versenyt, hiszen a wrc-nek hihetetlen hangja van és nagyon komoly tempót tudunk vele diktálni. Arra készülünk, hogy okos versenyzéssel minél jobb helyen végezzünk, és pontokat gyűjtsünk. Nagyon várjuk már a versenyt, és igazán boldogok vagyunk az új autó miatt.? ? mondta Turán Frigyes.

A Ford Focus WRC Olaszországból érkezett a Twist Turán Motorsport csapatához, akik Hankook abroncsokon teljesítik az Országos Rallye Bajnokság versenyeit, ettől a hétvégétől már a WRC-k között, a 11-es géposztályban.

Köszönjük a Támogatóinknak!