A technika ördöge közbeszólt

Fricit és Gabit a szakaszgyőzelmek kárpótolhatják valamennyire a kiesésért

Négy gyorsasági, két szakaszgyőzelem ? Turán Frigyes és Zsiros Gábor számára remekül kezdődött a Miskolc-rali, más kérdés, a folytatás nem úgy alakult, ahogyan a Twist Turán Motorsport párosa elképzelte. A technika ördöge szólt közbe.

?Vegyes érzelmeim vannak ? vallotta be Turán Frici. ? Egyrészt azt a két szakaszt, amelyen nem volt gondunk, megnyertük, még úgy is, hogy például az első szakaszban bőven maradt tartalék, meg is lepett, hogy a leggyorsabbak voltunk. A második rajtjánál aztán az egyik szenzor megbolondult, így nem sikerült jól a rajt, majd a váltókijelző mindenféle ökörséget mutatott, ami elvonta a figyelmemet. A harmadik szakaszt megint megnyertük, aztán jött a negyedik...?

A negyedik, amelynek a célja előtt négy-öt kilométerrel Turánék Ford Focus WRC-jében eltört a bal első féltengely. Ettől még nem dőltek volna a kardjukba a versenyzők (főleg, hogy ennek ellenére meg tudták őrizni a második helyüket az abszolútban), csakhogy a bal első tengelycsonk is megsérült, abból pedig nem volt a csapatnál tartalék. Így annak ellenére, hogy a féltengelycsere után 11 perces késéssel folytathatta volna a páros a küzdelmet, de a csapat úgy döntött, nem lenne biztonságos.

?Nagyon nehezen éltük meg azt a pillanatot, amikor megtudtam, hogy nem mehetünk tovább. Bevallom, eléggé elkeseredtünk, mert mi nagyon sokat készültünk, a menedzsment pedig nagyon sokat dolgozott azért, hogy ez a Ford WRC itt lehessen Miskolcon. A Hankook abroncsok is megmutatták, hogy teljesen versenyképesek, hiszen szakaszgyőzelmeket tudtunk velük elérni. Ezek ugyan kárpótoltak valamelyest a kiesésért, de nyilván jobb lett volna célba érni...? ? mondta a prológot is megnyerő Turán Frigyes, aki még hozzátette, nagyon szeret éjszaka autózni, a nézőktől pedig rengeteg szeretetet, támogatást kaptak a szakaszok végén.

?Fricivel mi már jó néhányszor mentünk sötétben, bár itthon ez nem igazán megszokott... Nagyon jól éreztük magunkat az autóban, igaz, én egy kicsit mégiscsak furcsán, mert Egerben tönkrement a sisakom, amelyet még nem sikerült megjavítani, úgyhogy Frici zárt sisakjában versenyeztem. Olyan volt, mintha egy dunsztos üveg lenne a fejemen ? lőréssel. Szokatlan volt így kezelni a biztonsági övet, máshogy kellett tartani az itinert, de nem volt belőle gond, mindent megoldottunk. Bárcsak a technikai problémával is így lett volna... Na de majd legközelebb!? ? mondta Zsiros Gabi.

Köszönjük a Támogatóinknak!