Cifra nap volt!

Magyar első, abszolút második helyről várjuk a vasárnapi folytatást!

 

Nyilván, tudjuk, a sportban nincs értelmük azoknak a mondatoknak, amelyekben van egy ?ha?, de mégis...

Ha Turán Frigyes és Zsiros Gábor csak ugyanazt az időt autózza a harmadik szakaszon, amit az elsőn (csak ugyanazt...), akkor most második helyen áll az abszolútban. Ám a páros átlagidőt kapott az ominózus gyorsaságin, így a hetedik helyről várja a folytatást.

De ne szaladjunk ennyire előre!

?Cifra nap volt, annyi szent ? kezdte a történetet a navigátor, Zsiros Gábor ? Már ahogy kezdődött, az se volt mindennapi: technikai gondunk volt, önindítót kellett cserélni, ami miatt késtünk egy percet, úgyhogy még el se rajtoltunk az első szakaszon, már volt tíz másodperc büntetésünk. Ezen úgy felhúztuk magunkat, hogy rögtön mentünk egy abszolút második időt, a magyar értékelésben meg a legjobbat.?

A második szakaszon, a fényesebb aszfalton becsúszott egy kis hiba, a Ford megforgott, így azután Friciék ?bent hagytak? vagy tíz másodpercet, de még ez sem lett volna baj, kis hátránnyal a negyedik pozícióban álltak. A baj a harmadik szakaszon történt meg...

?Matics Misiék sajnos elég mélyre estek le a pályáról, Zejda Vikit mentőhelikopter vitte el. Mi értünk másodiknak a balesethez, nekünk kellett továbbmenni és szólni a következő rádiós ponton, hogy hívjanak mentőt. Akadt egy kis nyelvi nehézség, mert nem beszélek szlovákul, úgyhogy hosszasan magyaráztam, mire megértették...? ? mondta Frici, aki ezek után a következő szakaszon még autózott egy abszolút leggyorsabb időt.

A kérdés csak az volt, hogy milyen időeredményt írnak a nevük mellé a harmadik szakaszra, mert  az sorsdöntő fontosságú lesz a verseny végkimenetele szempontjából. A késő esti állás szerint Turán Friciék átlagidőt kaptak ? ami 50 (!) másodperccel rosszabb, mint amit az előző körben ugyanazon a szakaszon saját erőből elértek.

?Nem lenne tisztességes, ha ötven másodperccel rosszabb időt kapnánk, mint amit az előző körben teljesítettünk, csak azért, mert a szabályok szerint jártunk el, és segítettünk az egyik versenyzőtársunknak. A részeredményeinkből tisztán látszik, hogy hol lenne a helyünk, remélem, ezt a felügyelő testület is méltányolja? ? mondta Frici, aki a ?saját idejével? az abszolút második helyről várhatná az országos bajnokság negyedik futamának zárónapját.

Kiegészítés: Éjfél előtt megszületett a döntés: Magyar első, abszolút második helyről várjuk a vasárnapi folytatást!