A Városligetből rajtol a Budapest Rallye

A műjégpályán kezdődik a futam, majd a belvárosból Szentendrére vezet a versenyre nevezett 112 páros útja

Közel 450 kilométernyi versenytáv vár a Twist Turán Motorsport csapatára az október 4-5. közötti Budapest Rallye alkalmával. A 100%-ban aszfaltos szakaszokra hamarosan fény derül, de azt már lehet tudni, hogy 9 gyorsasági fokozza majd a hangulatot a főváros környékén. Turán Frigyes és Zsiros Gábor azzal a Ford Focus WRC-vel és Hankook gumival állnak rajthoz a hétvégén, amellyel a Kassa Rallyn az ORB győztes pozícióját szerezték meg.

?Jó versenyre számítunk, nagyon kellett a Budapest Rallye az ORB sorozatba! Ugyanúgy készülünk, mint a többi versenyre, jelenleg a logisztikai feladatokat végezzük. A szakaszok pontos helyét csütörtökön reggel tudjuk majd meg. Kíváncsian várjuk, hogy milyen pályákat jelölnek ki. Öt tréning lesz, ez elég jó a felkészüléshez. Csütörtökön délután egy rövid tesztet is tudunk majd tartani. Ugyanazzal az autóval versenyzünk majd, mint Kassán. Már ott is jól működtek a beállítások, így optimistán állunk rajthoz, mindössze a hidegebb időhöz kell igazodnunk.? ? mondta Turán Frigyes.

Az Országos Rallye Bajnokság budapesti futama pénteken a Városligetben veszi kezdetét egy ünnepélyes rajtceremóniával 17:30-kor. Ezt követi a prológ 18:00-kor a műjégpálya területén. A prológ körverseny jelleggel zajlik majd, és kifejezetten látványos programnak ígérkezik. A célceremóniára pedig szombaton este kerül sor a szentendrei Dunakorzón.

Forrás: Just Creative