Új felállásban indul a Twist Turán Motorsport a Mecsek Rallye-n

Tíz éve versenyzett először együtt Turán Frigyes és Csökő Zoltán. A jubileumot a Ford Focus WRC pilóta- és navigátor ülésében ünneplik a hétvégén

A Twist Turán Motorsport csapata új navigátorral egészül ki a Mecsek Rallye alkalmával. Zsiros Gabi csak erre a versenyhétvégére adja át a navigátori széket, ugyanis az év utolsó ERC futamán olvassa majd az itinert Vízin Laci bácsinak Svájcban.

?Az év elején mind nekünk, mind Vízin Laci bácsinak az ERC volt a terv, de amikor kiderült, hogy az Országos Bajnokságon is indulhatnak WRC-k, akkor úgy döntöttünk, hogy itthon fogunk versenyezni. Már akkor tudtuk, hogy ütközni fog a Mecsek Rallye az ERC svájci futamával, de mivel az előre lekötött verseny, ezért Zsiros Gabi oda megy a hétvégén. Közösen kezdtünk ötletelni, és Csökő Zolira esett a választás, akivel 10 évvel ezelőtt versenyeztünk először a Mikulás Rallye-n. Zoli nagyon jó itinert tud készíteni, annak idején gyakorlatilag tőle tanultam az itiner-írás alapjait. Vasárnap már volt egy pályabejárás, ahol gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Nagyon várom a hétvégét, jó hangulatú versenynek ígérkezik!? ? nyilatkozta Turán Frigyes.

?Utoljára két éve indultam rallyversenyen, egy IRC futamon. Számítottam rá, hogy az év végén lesz valami dolgom, de nagyon kellemes meglepetés volt, amikor Frici hívott. Két évet versenyeztünk közösen, legelső alkalommal pedig pont tíz évvel ezelőtt. Túl vagyunk a pályabejáráson, minden szakaszt láttunk. Olyan volt, mintha el sem telt volna ez a pár év. Nagyon szeretem a WRC autókat, és külön örülök, hogy az ország egyik leggyorsabb pilótájával versenyezhetek egy autóban!? ? mondta Csökő Zoltán.

A Mecsek Rally pénteken 16:40-kor rajtol a pécsi Széchenyi térről. Aznap Árpádtető és Abaliget között 15,35 km, majd Nyárásvölgy és Hetvehely 17. 63 km gyors vár a csapatra. Szombaton további 5 gyorsot teljesítenek közel 107 kilométer össztávban. A célba érkezés 17:55-kor várható a Széchenyi téren.

Köszönjük a támogatóinknak!

Forrás: Just Creative