Eseménydúsra sikerült a Mecsek Rallye első napja

Turán Frigyes és Csökő Zoltán 8 másodperces előnnyel nyerte az első gyorsot, ám eltört az autó féltengelye és megsérült a kerékagy is. Míg a féltengelyt ki tudták cserélni, addig pót kerékagy nem állt a csapat rendelkezésére ? a hiányzó alkatrész jelenleg Olaszországból utazik a Mecsek Rally holnapi helyszínére...

 

 

Az Árpádtető és Abaliget közötti 15,35 kilométeres távot 7 perc 19 másodperces időeredménnyel megnyerte a Twist Turán Motorsport csapata, közel 126 km/h átlagsebességgel autózva. A Nyárásvölgy és Hetvehely közötti második, 17. 63 km hosszú gyorsot azonban már a sérült autóval tették meg.

 "Nagyon biztatóan és jól indult a verseny. Stabilan hoztuk az első gyorsot, bár a törés miatt maradt 6-8 mp a pályában, így is elég volt az első helyhez. Izgalmas  este vár most ránk, hogy a holnapi rajtra megérkezik-e Olaszországból a hiányzó alkatrész. A kerékagyat sikerült beszerezni, már úton is van, úgyhogy, ha minden jól megy, akkor még a reggeli 15 perces szerviz során be is tudják szerelni az autóba? ? nyilatkozta a Twist Turán Motorsport pilótája. ?Veszítettünk az időből ugyan a második gyorson, de összetettben így is jól állunk, és egyáltalán nem behozhatatlan a hátrány. Nagyon szeretnénk folytatni a versenyt, a sebességünkkel minden rendben, és jó csapatot alkotunk Csökő Zolival, aki a Mecsek Rally erejéig vette át Zsiros Gabitól a navigátori szerepet? ? tette hozzá Frici.

Holnap 5 gyors vár még a Twist Turán Motorsport csapatára, közel 107 kilométer össztávban.


Köszönjük a Támogatóinknak!