Turán Frici és Csökő Zoltán nyerte a 47. Mecsek Rallyt

A Turán Frigyes, Csökő Zoltán kettős nyerte meg a Pécsen és környékén rendezett Mecsek-ralit. A Twist Turán Motorsport versenyzőpárosa minden szakaszt első helyen zárt a ralihétvége szombati napján.

 

Izgalmas versenyhétvégét tudhat maga mögött a Twist Turán Motorsport csapata. Friciék remekül rajtoltak, s már az első gyorson nyolc másodperces előnnyel vezettek, ám eltört a féltengely és a kerékagy is megsérült. A féltengelyt a szervizben ki tudták cserélni, az izgalmak viszont ez után következtek, hiszen pót alkatrészre volt szükség a verseny folytatásához, amit Olaszországból kellett beszerezni. A kerékagy szerencsére időben megérkezett, s a szombat reggeli 15 perces gyorsszerviz során, köszönhetően 12 szerelő feszített munkájának, három másodperccel a szabályszerű határidő lejárta előtt ki tudták cserélni a sérült elemet.

?A tegnapi és a ma reggeli izgalmak után, ma egy gondmentes versenyen vagyunk túl, minden rendben volt? ? nyilatkozta boldogan a Twist Turán Motorsport pilótája. ?Az első három szakaszon siettünk, aztán visszavettünk egy keveset, de ez nem látszott az időeredményeinken. Külön köszönet illeti Csökő Zoli navigátort, aki nagyon gyorsan beletanult a Ford Focus WRC-be. Nagyon szeretem a Mecsek Rallyt, az egyik kedvenc versenyem, így nagy öröm itt nyerni. Az elmúlt futamok is megmutatták, hogy egy nagyon jó csapat állt össze, jó az autó, a Hankook gumik, és olyan időket tudunk autózni, amivel jövőre eséllyel pályázhatunk a bajnokság élére." - foglalta össze Turán Frigyes.

A csapat a szombati versenynapon hibátlan autózással, mind az öt gyorsot megnyerte. Összetettben 1 perc 19,5 másodperces előnnyel zárták a dobogó legfelső fokán a 47. Mecsek Rallyt. Átlagsebességük közel 119 km/ óra volt az idény utolsó ORB versenyén.

A Mecsek Rally összetett eredménye:

1. Turán Frigyes - Csökő Zoltán 1:10:24.3

2. Krózser Menyhért - Papp György + 1:19,5

3. Herczig Norbert - Bacigal Igor + 1.29,6

Köszönjük a Támogatóinknak!