A 17. Mikulás Rallye győztese Turán Frigyes

A Twist Turán Motorsport csapatának ez a hétvége is izgalmasan alakult, de egy szerencsés autó csere után kiváló eredménnyel végződött az ünnepi futam

A pénteki teszten egy Skoda Fabia WRC-vel remekelt Turán Frigyes és navigátora, Nemrava Ferenc, ám a visszavezető úton feladta az autó. A Tagai Racing Teamnek köszönhetően azonban magabiztosan állhattak rajthoz vasárnap, ugyanis a TRT-től kaptak egy S2000 Peugeot 207-et.

Olyannyira jól sikerült a verseny, hogy végül több mint 45 másodperces előnnyel vitték célba az frissen szerzett autót. Az első gyorsot követően végig az élen autóztak, átlagsebességük 102 km/h volt.

"Fantasztikusan jól éreztük magunkat! Nagyon nehezek voltak a körülmények, mert az első körben lefagyott, csúszós pályákon mentük, a második körben pedig váltakoztak az olvadt és jeges részek. A második gyorstól átvettük a vezetést, és végig tartottuk, sőt aztán nagy fölénnyel nyertünk, annak ellenére, hogy az autóval előtte csak pár kilométert tudtunk menni. Ma reggel próbáltam ki, hogy mégis hogy megy. Köszönöm a szerelőknek, hogy egy nap alatt ilyen klasszul összerakták az autót! Jól választottunk gumit, és nagyon örülök, hogy mindenki, aki Hankook abroncsokkal ment, pozitív visszajelzéseket adott. Zsiros Gabinak is gratulálok, aki nagyon szépen versenyzett, és megnyerte az amatőr kategóriát." - mondta Turán Frigyes

Zsiros Gábor és Csibi Tibi, akik szintén a Twist Turán Motorsport színeiben indultak egy Skoda Octavia WRC-vel, az abszolút 9. helyen, az amatőr kategória élén zárták a mai napot.

"A célkitűzéseinknek sikerült megfelelni, hiszen az abszolút 10-ben akartunk végezni. Sokáig tartottuk a 8. helyet, de a végén sajnos visszacsúsztunk. Az amatőr kategóriát így is megnyertük. Gratulálok Csibi Tibinek, aki hibátlanul navigált, pedig most először ült ilyen autóban. Az abroncsok nagyon jók voltak, és szeretném megköszönni Friciéknek, hogy a Twist Turán Motorsport csapatában, de pilótaként vehettem részt ezen a versenyen!" - nyilatkozta Zsiros Gábor.

Forrás: Just Creative

Köszönjük a Támogatóinknak!