Scherer Péterrel párbajozott Turán Frigyes

Az M1 Életművész című sorozatának forgatásán csapott össze a rallyversenyző és a színművész

Scherer Péter megszállottan rajong mindenért, ami gyorsan gurul, így amikor ő következett a műsor meghívottainak sorában, adta magát az ötlet egy párbajhoz, méghozzá a rallybajnok Turán Frigyessel.

Az összecsapás lényege az volt, hogy Scherer Péter Frici mellett ülve olvas fel egy Karinthy humoreszket, aztán cserélnek: Pepe vezet, és Fricinek kell felolvasnia a művet, amíg megtesznek egy kört a pályán. Persze ez nem volt kivitelezhető ugyanazzal az autóval, hiszen amíg Frici könnyedén elboldogul egy versenyre termett Subaru Impreza volánja mögött, addig Scherer Péternek egy izmos utcai autó, a Ford Fiesta ST járt a biztonság kedvéért.

?Nagyon durva volt! Megemelem a kalapom a rallyversenyzők, a navigátorok, és különösen Frici előtt. Én a civil életben sportosan vezetek, szeretek odalépni, de amit Frici csinál, az nagyon durva. Először az Argo 2 forgatásán találkoztunk, egy üldözési jelenetet vettünk fel, és ő vezette azt az autót, amivel pont engem kellett üldöznie. Ez számomra hatalmas élmény volt, és ezt elmeséltem, amikor az Életművész stábja faggatott a legnagyobb élményeimről. Akkor jött az ötlet, hogy a műsorba is bekerüljön. Azt tudni kell, hogy én mindent imádok, aminek kereke van és gurul? van rollerem, biciklim, motorom, autóm. De az a tempó, amit Frici tud, egyszerűen mágikus. Egy Karinthy humoreszket kellett volna felolvasnom menet közben, de hozzá sem tudtam szagolni, olyan erővel vitt a gyorsulás, még rosszul is lettem, a gyártásvezető hozott nekem egy levél Daedalont. A forgatókönyv szerint ugyan én nyertem a versenyt, de igazából Frici nyert.? ?mesélte nevetve Scherer Péter.

?Nagyon jól éreztem magam a párbaj során. Péterrel korábban egy forgatáson együtt dolgoztunk, és nagyon jó viszony alakult ki köztünk. Jó ötlet volt a mostani összecsapás, és azt kell, hogy mondjam, mindkettőnknek mély víz volt. Neki furcsa volt a tempó, és az, hogy nagyon nagy oldalhatások érik. Viszont amikor ő vezetett, nekem egyrészt instrukciókat kellett adnom, másrészt olvasnom is kellett, és ez így egyszerre nem volt könnyű. Én jobban vezetek, de ő jobban ?navigál?. A lényeg persze az, hogy mindketten nagyon jól éreztük magunkat.? ? mondta Turán Frigyes.

Az Életművész Turán Frigyes és Scherer Péter párbajával december 20-án, pénteken 21:20-kor kerül adásba az M1 műsorán.

Köszönjük a Támogatóinknak!

Forrás: Just Creative