Izgalmas óévbúcsúztatásra készülünk

December utolsó hétvégéjén hat ország versenyzői indulnak a 15. Szilveszter Rallye-n

 

Minden eddigi rekordot megdöntött a részvevők számát tekintve a december 27-29. között megrendezendő, évbúcsúztató Szilveszter Rally. A helyszín a már hagyományosnak mondható Hungaroring, a szakaszok nyomvonala viszont új. Az elmúlt négy versenyt megnyerő Turán Frici lendülete nem hagyott alább: újabb sikerre szeretné vinni a Peugeot 207-es S2000-sét. 

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint bármi kötődése van az autóversenyzéshez, december 27-től 29-ig a Hungaroringen búcsúztatja majd az óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 15. jubileumi verseny lesz a viadal történetében.

?Emlékezetes lesz az ünnepi Szilveszter Rallye, hiszen rekordokból nem lesz hiány. Már most több mint kétszázan neveztek, ami abszolút csúcs? ? mondta Füredi András, a rendezvény főszervezője.

December 27-én rendezik meg a Hungaroringen és a közvetlen környékén a hivatalos tesztet ? ami a nézők számára is nyilvános lesz, míg 28-án a gépátvételeket követően kezdődhet meg a száguldás.

Fantasztikus sikersorozatát ? négy versenyből négy győzelem ? szeretné folytatni a Szilveszter Rallye korábbi győztese, Turán Frigyes, akinek nem titkolt szándéka, hogy mesterötössel zárja a 2013-as esztendőt.

?Az az érdekes az ilyen viadalokon, hogy csak addig tartja mindenki buliversenynek például a Szilveszter Rallye-t, amíg el nem rajtol, mert utána mindenkiben előjön a győzni akarás? ? nevetett Frici. ?Mi is szeretnénk hibátlanul és gyorsan menni, és szórakoztatni a nézőközönséget. A Hungaroringen ismét a Peugeot 207 S2000-sel állok rajthoz, amivel aszfalton még sosem versenyeztem. A december 27-i teszt lesz az első alkalom, hogy kipróbálhatom ezen a talajon, mert eddig csak murván mentem vele. Egy biztos, a jó gumiválasztáson nagyon sok múlik majd? ? mondta a Twist Turán Motorsport pilótája, aki a Peugeot-val győzni tudott a december elején rendezett Mikulás Rallye-n, és a formája egészen elképesztő, ugyanis az elmúlt négy versenyen mindössze két gyorsaságin nem ő érte el a legjobb időt.