Orfűn Tesztelünk!

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a hétvégén Orfűn melegít a szezonra ? egy Peugeot 207 S2000-es volánja mögött. A páros számára ez valóban teszt lesz, afféle visszarázódás a téli szünet után, s hangolódás az országos bajnokságra, amely során nem titkoltan a bajnoki címet célozzák meg a fiúk


 

 Másként nem is lehet.

Hiányzott már a versenyzés, de szerintem ezzel nem vagyunk egyedül ? mosolygott Turán Frici. ? Aki szereti ezt a sportot, az hálás minden egyes méterért, amit a versenyautóban eltölt. Így vagyunk ezzel mi is. Az idei szezon előkészítése számunkra arról szólt, hogy találjunk egy olyan csapatot, amelytől profi kiszolgálásra számíthatunk így esett a választás a Tagai Racing Technologyra, amelytől ezt biztosan megkapjuk.  Tagai Tomiékkal a tavalyi szezon végén, két versenyen már dolgoztunk együtt, elkezdődött egy jó együttműködés, amelyet szeretnénk folytatni.?

A Turán Motorsport pilótája azt is elárulta: az orfűi teszt egy kicsit arról szól majd, hogy kipróbáljanak új beállításokat a Peugeot-n, illetve, hogy kicsit lendületbe jöjjenek, hiszen majd? három hónap telt el azóta, hogy legutóbb versenyautóban ültek.

?Harmincöt kilométer lesz az orfűi versenyen a gyorsaságik össztávja ? mi ezt alapvetően tesztre szeretnénk felhasználni ? árulta el Turán Frigyes. ? Ha minden igaz, eső is várható, aminek most kifejezetten örülök, mert így legalább vizes pályán is kipróbálhatjuk például a gumikat.?

Frici nem titkolja, idén is a magyar bajnoki cím a tét, amelyre tavaly is jó esélyük volt. Hamar kiderült, hogy jó autót választottak, de talán nem a legjobb csapatot, így pedig hiába sikerült tökéletesre a sorozat hajrája, az első három verseny ?nullázása? megpecsételte a sorsukat. És még így is felállhattak a dobogóra az év végén ? ami a szezonkezdet ismeretében szinte csoda.

?A bajnokság befejezése után kipróbáltuk az S2000-es Peugeot-t, nyertünk vele két versenyt, de az már csak a hab volt a tortán. No és valaminek a kezdete?? ? nyilatkozta Turán Frici, akinek továbbra is Zsiros Gabi diktálja az itinert.

A váltás gondolata fel sem vetődött ? ők ketten jó néhány éve letették egymás mellett a voksukat, időközben barátokká is váltak, s közösen dolgoznak a céljaikért, ami jelen esetben az abszolút magyar bajnoki cím megszerzése.

Köszönjük a Partnereinknek!