Mi is ott leszünk a hétvégi Nagy futamon!

Turán Frigyes és Zsiros Gábor is ?rajthoz áll? a Nagy futamon május 1-jén, amelyen két régi ?ismerőssel?, a kilencszeres rali-világbajnok Sébastien Loebbel és a korábbi kiváló Formula?1-es kiválóság David Coultharddal is újra találkozhat a páros ? lesz alkalmuk újra együtt autózni.

 

?Mindig is mondtam, hogy van létjogosultsága a Budapest központú autósport-rendezvényeknek, szerintem ezt a mostani Nagy futam is bizonyítja majd ? mosolygott Turán Frici, aki a Peugeot 207 S2000-essel autózik majd a Lánchíd és a Margit híd között, az pesti és a budai alsó rakparton. ? A helyszín patinás, és maga a pálya is eléggé izgalmas, ezért köszönettel tartozunk, hogy itt lehetünk.?

Fricinek nem ez lesz az első ilyen jellegű eseménye ? 2009-ben ott volt a Budai Várban megtartott utcai parádén. Ott találkozott Coultharddal, aki megcsodálta a Peugeot 307 WRC-t.

?Nagyon közvetlen volt, odajött, megnézte az autót, és elárulta, nagyon tetszik neki a rali, csak túlságosan is veszélyesnek tartja? ? mondta Turán Frigyes.

Érdekesség, hogy miközben Turán Frigyes a gyorsasági autósportból érkezett a raliba (hatszoros magyar bajnok a túraautós kategóriában), a kilencszeres rali-világbajnok Sébastien Loeb pont fordítva járja be ezt az utat. Miután a raliban már mindent elért, kipróbálja magát a túraautózásban ? persze, rögtön a világbajnokságon. Most vele is újra találkozhatnak majd Friciék.

?Amikor a rali-világbajnokságon versenyeztünk, többször találkoztunk Loebbel ? mondta Turán Frici. ? Ő nekünk versenyzőknek abszolút a megközelíthető sztárok közé tartozott. Nagyon kedves, ugyanakkor nagyon profi versenyzőről beszélünk, követkendő példa, amit elért. Nagy fába vágta a fejszéjét a túraautózással, de nem volt kérdés, hogy ebben a sorozatban is gyors lesz, hiszen a pályaversenyzésben is gyűjtött tapasztalatot jócskán. Biztos nagyon komoly csatát vív majd a világbajnoki címért, bár én Michelisz Norbinak jobban szurkolok, a realitás azt mutatja, nehéz lesz legyőzni a franciákat még hazai pályán is.?

Turán Frici ott lesz a hétvégi túraautó-vb-futamon is ? lévén a Hankook RCM kupában versenyző pilótákat ők látják el  abroncsokkal ?, ahol a munka mellett biztosan belefér majd az is, hogy szurkoljon a magyar versenyzőknek ? például Michelisz Norbertnek, vagy éppen az AutoGP-sorozatban száguldó Kiss Pál Tamásnak.

http://www.redbull.com/hu/hu/stories/1331646866092/több-ezer-lóerő-a-belvárosban