Friciék folyamatosan gyorsulnak

Szoros a küzdelem, nagyon szoros. Persze, nem is vártuk másképp, hiszen hosszú idő telt el a ralibajnokság nyitánya óta ? mindenki fel volt spannolva a rajt előtt

Ráadásul jó néhány új autót mutatnak be a Székesfehérvár-ralin, ami nyilván tovább növeli a bizonyítási vágyat. A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős az új Peugeot 208 T16 R5-össel hat gyorsasági szakasz után az ötödik helyről várja a folytatást ? a murvás pályák után immár aszfalton. A kiélezett küzdelmet jól példázza, hogy öten vannak 33.8 másodpercen belül.

?Alapvetően minden rendben van, az autó nagyon jól vizsgázik, egyáltalán nem voltak műszaki gondjaink ? kezdte az értékelést Frici. ? Más kérdés, hogy az utolsó körre túl puha Hankook gumit választottunk. A pályák jobban letisztultak, mint gondoltuk, úgyhogy körülbelül a második szakasz felénél elfogytak a gumijaink, ami miatt némi hátrányba kerültünk. De messze még a vége...?

Turánék Friciék egyébként nagyon jól kezdték a versenyt, a negyedik szakasz után a harmadikok voltak, még úgy is, hogy kaptak egy defektet.

?A fehérvári pályák sohasem arról voltak híresek, hogy kímélik az autót és a gumikat, elég sok párosnak volt defektje, mi is kaptunk egy jobb hátsót, ami miatt körülbelül nyolc másodpercet veszítettünk. Még viccelődtünk is Herczig Norbival ? aki szintén kapott egyet ?, hogy a sors kiegyenlíti az erőviszonyokat, hogy visszaadtuk egymásnak a kölcsönt. Nekünk még volt egy megforgásunk is, ami körülbelül tíz másodpercbe került, s ez a két probléma ebben a szoros mezőnyben már elég is az ötödik helyhez. Megmondom őszintén, kicsit előrébb vártuk magunkat az összetettben, de vannak még tartalékaink. Nekünk is, az autónak is, hiszen még nem ismerjük egymást száz százalékosan, azzal viszont elégedett lehetek, hogy folyamatosan gyorsulunk. Optimistán várjuk a folytatást.?

A versenyből a fele még hátravan: vasárnap is hat gyorsasági szakaszt teljesít az országos bajnokság mezőnye.

SZÉKESFEHÉRVÁR-RALI, AZ OB 2. FUTAMA

Abszolút sorrend 6 gyorsasági szakasz után: 1. Krózser Menyhért, Papp György (MHH Rally Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 42:21.3, 2. Herczig, Bacigal (Skoda Rally Team Hungária, Skoda Fabia S2000) 7.1 másodperc hátrány, 3. Kazár, Szőke (Maximmun Racing, Ford Fiesta RRC) 25.8 mp h., 4. Botka, Mihalik (Botka Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 27.6 mp h., 5. Turán, Zsiros (Turán Motorsport, Peugeot 208 T16 R5) 33.8 mp h.

Köszönjük a Partnereinknek!