Hétvégén rajtol az idény utolsó versenye

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős megjárt jó néhány világbajnoki futamot, megmérette magát számtalan ismeretlen helyszínen és pályán, de valahogy úgy hozta a sors, hogy Ausztriában még csak egyszer versenyeztek, méghozzá a Janner Rallye-n. Most itt az újabb lehetőség

ugyanis a hétvégi Waldviertel-ralin, amely az országos bajnokság záró futama, természetesen Turán Friciék is ott lesznek a rajtnál. Sőt, vasárnap részt vettek egy teszten is Ausztriában, ahol a helyi, meglehetősen speciális talajra ?finomhangolták? a Peugeot 208 T16 R5-öst.

?Teljesen új feladatot jelent majd számunkra a Waldviertel-rali, hiszen Zsiros Gabi valamikor réges-régen talán indult egyszer ezen a versenyen, én viszont csak nézőként jártam ott. Ezért is volt nagyon hasznos, hogy Rolf Schmidt segítségével részt tudtunk venni egy teszten, amelyen ízelítőt kaptunk a helyi talajminőségből, a murvás utakból. A szerzett tapasztalatok alapján a Tagai Racing Technology, Tagai Tamás vezetésével jól be tudta állítani a Peugeot-t, szóval optimistán várom a hétvégét? ? mondta Turán Frici, akinek pénteken lesz lehetősége a pályabejárásra, ugyanis minden gyorsasági szakaszon kétszer mehet végig Zsiros Gabival. Ennyiből kell a lehető legpontosabban felírni a pályákat. Ez Turán Frigyesék számára nem lesz újdonság, hiszen a világbajnoki futamokon sem volt másként, és ott is megoldották a feladatot.

?Errefelé szűkebbek az utak, kevesebb a nyom és sokkal csúszósabb a felület, ami azt jelenti, hogy az otthonitól nagyon eltérő beállításokat kell használnunk ahhoz, hogy gyorsan tudjunk mennni az autóval. Bízom benne, hogy gondmentes versenyünk lesz és sikerül egy jót autóznunk? ? mosolygott Frici.

?Persze a legjobb lenne elöl végezni, de fölösleges kockázatot nem fogunk vállalni. Az viszont nagyon jó érzés, hogy már a teszten is nagyon sok néző volt, és hogy éreztették velünk, mennyire várják itt a magyar versenyzőket? ? tette hozzá Gabi.

Az országos bajnoki mezőny számára a Waldviertel-rali pénteken a pályabejárással kezdődik, majd szombaton 311 kilométeres össztáv és 7 gyorsasági szakasz (118.12 km) vár a párosokra.

Köszönjük a Partnereinknek!