Gabiék kategória másodikként zárták a Mikulás Rallye-t

Zsiros Gabinak és navigátorának, Csibi Tibinek az idei Mikulás Rallye is izgalmasan alakult, a csapadékos idő ellenére az amatőr kategóriában második helyen zárt a páros a Skoda Octavia WRC-vel.

+videó tartalom

?A tavalyi év után most is nagy várakozással vágtunk neki a 18. Mikulás Rallye-nak. Immáron ötödjére veszünk részt ezen a fantasztikus ünnepi futamon, amin mindig nagy öröm szerepelnünk. A pénteki teszten még jó idő fogadott minket, majd sajnos megváltoztak a körülmények. Három napja folyamatosan esett, a táj állapota borzalmassá vált, ma is, a verseny alatt végig szakadt az eső. Az első gyorstól próbáltam arra figyelni, hogy olyan tempóban autózzunk, amiből ki tudunk gyorsítani, de biztonságos is, és nem csúszunk ki. Nagyon nehéz volt stabilan az úton maradni? ? kezdte Gabi, aki a második gyorson már abszolút hetedik helyen állt.

A harmadik, kislőtéri gyorstól az időjárás végképp a versenyzők ellen fordult. A pályán hatalmas tócsák keletkeztek, melyek Zsiros Gabiék helyzetét is megnehezítették.

?Sikerült belemennünk egy tócsába, és onnantól kezdve bepárásodott az ablak, így nagyon keveset láttunk. Csak az előzetes pályabejárásra tudtunk hagyatkozni, ami nem könnyítette meg a dolgunk. 3 kilométert pedig úgy kellett autóznunk, hogy a betört szélvédőnk is tovább nehezítette az egyébként is korlátozott látási viszonyokat. Kicsit ugyan csalódottak vagyunk a második hely miatt, de az időjárás nem csak minket sújtott, ilyen körülmények között kellett mindenkinek a maximumot kihozni magából és az autóból. Nagyon köszönjük a szurkolást és szívből gratulálunk Szőcs Attiláéknak, akik megnyerték a kategóriát, nagyon jól teljesítettek. Majd jövőre azért revansot veszünk rajtuk? ? mondja mosolyogva Zsiros Gabi, aki annak ellenére, hogy eredetileg a másik pozícióban, navigátorként nyújt kiemelkedőt, versenyzőként is kitűnő teljesítménnyel szerepelt az idei Mikulás Rallye-n. Zsiros Gabi és Csibi Tibi összesített 11. helyen zártak.

Köszönjük a Partnereinknek!