A Ford Fiesta R5 szerencsét hozhat Turán Friciéknek

Ötödikként zárták az első napot. Új autó, új gyorsasági szakaszok, hagyományos helyszín. Ez jellemezte az idénynyitó, 10. Eger Rallyt, ahol Turán Frigyes és Zsiros Gábor felavatta a Ford Fiesta R5-öt. A Turán Motorsport versenyzői maximálisan elégedettek az ötödik hellyel, de ez még csak a kezdet.

 

?Összességében egy nagyon jó napon vagyunk túl Egerben. Az első gyorson elkaptunk egy jó ritmust, amit igyekeztünk tartani. A kulcs a második gyorsasági szakasz volt, ahol kicsit belassultunk, az autónk beállításai nem voltak megfelelőek a rossz minőségű út adottságaihoz. Nagyon nedves, sáros volt a pálya, mivel mi nem erre készültünk, ezen a szakaszon sok időt vesztettünk, de a következő gyorsokon ismét sikerült jó időket menni, így visszatérhettünk a versenybe ? kezdi Turán Frigyes, aki úgy érzi, egy igazán fordulatos első napon vannak túl Gabival.

 

?Ez még valójában csak az út eleje, de úgy gondoljuk, jó irányba haladunk, hogy maximálisan kiaknázzuk a Ford előnyeit. Egy versenynap alatt nem lehet megváltani a világot, de kezdetnek tökéletesen meg vagyunk elégedve a kategória 5. hellyel. Minden bizonnyal sokat fogunk még gyorsulni, meg kell találnunk minden körülmények között az ideális beállításokat. Már most sokat tanultunk, holnap pedig újult erővel vágunk neki a következő hat gyorsasági szakasznak. Itt még bármi megtörténhet. ? mondja bizakodva Frici, aki már az óráját is előrehúzta, nehogy lekésse a holnap reggeli rajtot.