Prológ: Ma még a biztonság játszotta a főszerepet

Látványos prológ nyitotta meg a 21. Miskolc Rallye-t

A miskolci salakmotorpályát már péntek este hatalmas tömeg vette birtokba. A verseny nyitónapján közel 150 autóversenyző állt rajthoz, köztük Turán Frici és Zsiros Gabi, akik holnap a Miskolc Rallye hivatalos versenynapján a dobogóért szállnak harcba.

A prológon inkább a biztonságra törekedtünk, mintsem a gyorsaságra, a pálya minősége ugyanis elég kedvezőtlen volt, sok gödör tarkította, így úgy döntöttünk Gabival, hogy nem kockáztatunk. A mai eredmény még nem számít bele a versenybe, az igazi megmérettetés csak holnap kezdődik és mi maximálisan erre koncentrálunk. Egyrészt próbáltunk amennyire csak lehetett vigyázni az autóra, másrészt igyekeztünk szélesen, látványosan autózni. A Ford Fiesta R5 kiváló állapotban van, már a szerdai teszteken is bizonyította, hogy remek autóról van szó. A beállításokon az egri futamhoz képest sokat változtattunk és eddig úgy néz ki, hogy mindezt meghálálja a Ford - értékeli a bevezető napot Frici, aki már gondolatban a holnapi gyorsasági szakaszokra fókuszál.

?Nagyon várjuk a holnapi rajtot, úgy érezzük, hogy egy nagyszerű versenynek nézünk elébe a Zemplénben. Fordulatos, látványos küzdelemre számítunk, bizakodva tekintünk a hosszú nap elé. Mindenképp okosan kell versenyeznünk, jól be kell osztani az energiánkat, hisz közel 133 km-t kell teljesítenünk 12 gyors alatt. Mindezt persze a lehető legjobb technikával és gyorsasággal. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy nagy tervünk jól szerepelni Miskolcon - bízik a sikerben Turán Frigyes.

Köszönjük a Partnereinknek!