Tizedek döntöttek a hétvégi Miskolc Rally-n

Hatalmas küzdelem és jó hangulat az OB második futamán

Igazán kiélezett versenynek lehettek szemtanúi, akik kilátogattak tegnap a 21. Miskolc Rally-ra. Turán Frigyes és Zsiros Gábor hatalmas csatában végül az összetettben a negyedik helyet szerezte meg a Ford Fiesta R5-tel.

Nagyon élveztük a tegnapi versenyzést, egy izgalmas, küzdelmes napot zártunk végül a negyedik helyen, amivel teljesen elégedettek vagyunk. Persze még jobban élveztük volna, ha a dobogóra is felállhatunk, de ezzel az eredménnyel is rendkívül értékes pontokat gyűjtöttünk, amivel sikerült a két Országos Bajnokság futamát követően jó eredményeket elérnünk. - kezdi Turán Frici, aki leginkább annak örül, hogy Egerhez képest sokat gyorsultak a Ford Fiestával.

Rendkívül sokat javítottunk a kocsin, és egyre inkább látszik az, hogy kitűnő az irány, nagyon megbízható a Ford. Most is gondmentes versenyt zártunk, a lámpasorunk miatt ugyan egy kicsit hátrányba kerültünk, de így is tizedeken, sőt századokon múlt a végeredmény. Óriási volt a csata, még az utolsó gyorsok alatt is a levegőben volt a változás. Éreztük Gabival, hogy itt bármi megtörténhet. Egy jól elkapott gyorsulás vagy egy pillanatnyi kihagyás és borulhat minden. Ez tette még izgalmasabbá ezt a futamot-mosolyog Turán Frici.

Úgy érezzük, hogy minden gyorsaságiból kihoztuk a maximumot és végig kiegyensúlyozottan, zökkenőmentesen autóztunk. Az egyik gyorson a második helyet is elcsíptük és többször voltunk harmadikok, ez is kiválóan mutatja, hogy a Fordból bármi kihozható. Nagyon sok néző volt, ami óriási erőt adott nekünk, az egyenletlen szépséghibája a versenynek az volt, hogy a gumizások máshogy jelentek meg a pályán, mint ami az itinerből kiderült, így olykor nagyon figyelnünk kellett, hogy még véletlenül se hibázzunk. Összességében azonban egy nagyon jó hangulatú Miskolc Rally-t zártunk, a következő Bükfürdő Rally-n pedig mindent megteszünk a még jobb eredményért-teszi hozzá elszántan Zsiros Gabi.

A Miskolc Rallye hivatalos végeredménye:
1. Herczig Norbert-Igor Bacigal 1:03:35.8
2. Ifj. Tóth János-Szőke Tamás 1:03:59.8
3. Kazár Miklós-Ferenc Ramón 1:04:01.0
4. Turán Frigyes-Zsiros Gábor 1:04:16.9

Köszönjük a Partnereinknek!