Balszerencsés kezdet után kitűnő folytatás az ISEUM Rallye-n

Vegyes érzelmekkel zártuk az első napot

Hét év után újra Szombathelyen rajtolt el az ISEUM Rallye ma délután, melyen a versenyzők három gyorsasági szakaszt teljesítettek.

Vegyes érzelmekkel fejeztük be a szombathelyi rali mai napját, ugyanis az első gyors 500. méterénél sajnos eltört a jobb első féltengelyünk. Ennek következtében az autó kétkerékhajtásúvá vált, csak a hátsó kerekek vittek minket előre, ami miatt jelentős hátrányba kerültünk. Persze próbáltunk Gabival a körülményekhez mérten a legjobb tudásunk szerint autózni, de nem volt egyszerű dolgunk. A szervizben szerencsére a csapat kicserélte a sérült féltengelyt, így a harmadik gyorson már minden rendben volt, a második helyen zártuk a szakaszt, ami lelkileg nagyon kellett mindannyiunknak ? kezdte az értékelést Zsiros Gabi.

Az utolsó gyorsasági szakaszon beigazolódott, hogy ha nincsenek külső hátráltató tényezők, akkor a Ford Fiesta kitűnően teljesít murván is, aminek nagyon örülünk. Olyan szakaszon tudtunk második idővel végezni, amit a többiek már az előbbi gyorson problémamentes autókkal teljesítettek, így több tapasztalatuk volt. Ez a helyezés picit feledtette is velünk a balszerencsés kezdetet, hiszen beigazolódott az, hogy jó beállításokat találtunk, jól választottunk Hankook gumit és maximálisan versenyben vagyunk a Fiestával. A célba érve egyik vetélytársunk, Hadik Andrisék vártak minket, nagyon jól esett a tapsuk, bemutatták, hogy milyen az igazi fairplay. Fejben már készülünk a holnapi versenynapra, célunk, hogy egyre feljebb jöjjünk, lefaragjunk a lemaradásból és abszolútban felérjünk az első tízenöt pontszerző helyre ? mondja Frici.

Az idei első murvás verseny a kedvező időjárásnak is köszönhetően sok nézőt vonzott. A versenyzőknek a mai napon mindösssze három gyorsasági szakaszt és közel 45 kilométert kellett teljesíteniük. Holnap nyolc szakasz és majdnem 76 km vár még a pilótákra.

Köszönjük a Partnereinknek!