Vezető pozícióból estünk ki

Nehéz döntést kellett hozni a Turán Motorsport versenyzőinek: a negyedik gyorsasági szakaszig az első helyen autóztak, a Ford Fiesta R5 kormányműve azonban elromlott, így szombat délután fel kellett adniuk a Székesfehérvár Rally-t.

Kifejezetten versenyképesen mentünk, az első három gyorsasági után vezettük az abszolút sorrendet ? kezdte Turán Frici.

A negyedik gyorsasági után azonban elromlott a kormánymű, és szervó rásegítés nélkül kellett autóznunk. Ezeket a rallyautókat viszont szervó nélkül szinte lehetetlen versenyzésre bírni, így az ötödik gyorsasági előtt fel kellett adnunk a versenyt. Sajnálom, hogy az eddigi két versenyen technikai hiba miatt nem tudtunk a terveinknek megfelelően autózni, de a rallysport mindig tart meglepetéseket. A Hankook abroncsok viszont remekül teljesítettek a murván a mai futamon.

Az első gyorson második helyen értünk be, a második gyorsot megnyertük, a harmadik gyorson 1 tized másodperccel lemaradva a harmadikok lettünk, de összetettben vezettünk? részletezte a navigátor, Zsiros Gabi.

A negyedik gyorson kaptunk egy defektet, emiatt összetett harmadik helyre csúsztunk, ami még mindig nagyon ígéretes volt. Ezért is különösen sajnáljuk, hogy a helyszínen nem tudtuk kijavítani hibát, így pedig már nem volt értelme elkezdeni az ötödik gyorsasági szakaszt. Ilyen klassz eredmények után még nehezebb volt meghozni a döntést, hogy feladjuk a versenyt.

Képek a versenyről!

Köszönjük a Partnereinknek!