Sikeres hétvégét zártunk a Katalán Ralin

Kategória 6., privát 1. helyen végeztünk

A Spanyol Rali minden bizonnyal beírja magát Turán Friciék szívébe, ugyanis a versenyzőpáros kiemelkedően teljesített a rangos nemzetközi mezőnyben. Frici és Gabi összesítettben 16., kategóriájában 6., privát csapatként pedig az első helyen végzett Spanyolországban.

Nagyon boldogok vagyunk, hiszen sikerült 2010 után olyan eredményt elérnünk a Katalán Ralin, melyről maximum csak álmodoztunk. Első nap a murvás futamon voltak nehézségeink, ugyanis nem-prioritásos versenyzőként a rajtnál hátrébb soroltak minket, így mivel sokkal gyorsabbak voltunk az előttünk haladóknál, többször utolértük ezeket az autókat. Emiatt hatalmas por verődött fel, néhányszor meg is kellett állnunk, mert semmit sem láttunk az útból. Az időeredményünknek ez egyáltalán nem kedvezett, így ezen a talajon sok benne maradt a Fiestában, azonban aszfalton javítottunk. A következő két nap olyan kiegyensúlyozottan és hibamentesen sikerült versenyeznünk, aminek köszönhetően mindig ott voltunk összetettben az első húszban és ez rendkívül megnyugtató volt. Nehézségek természetesen mindig adódnak, az utak annyira szűkek voltak, hogy előzni szinte lehetetlen volt, ha utolértünk valakit, csak követni tudtuk. Mindezek ellenére kiváló volt a verseny, a Ford Fiesta R5, a csapat, a szurkolók, minden. Nagyon örülünk, hogy ezzel a remek eredménnyel zárhatjuk az idei versenyszezont. - mondja boldogan Turán Frici.

Szerintem elmondhatatlan, amit most érzünk. Egy kevésbé jól sikerült idényt tudtunk most minden erőnket összeszedve a tőlünk telhető legjobb eredménnyel zárni és megmutatni, hogy a 2010-es spanyol kudarcot követően ott vagyunk a nemzetközi élbolyban. Külön boldogság, hogy nagyon sok magyar szurkoló kilátogatott a 3 napos futamra, rengeteg erőt adva ezzel nekünk. A magyarok egyébként is nagy ralirajongók, egy igazán mozgalmas, izgalmakban bővelkedő világbajnoki futamot láthattak most, ami azért nem mindennapi. Egyébként óriási tömeg volt kint, fantasztikus érzés volt ilyen hangulatban autózni. Köszönjük az egész csapatnak, támogatóinknak, a Hankooknak és természetesen a szurkolóinknak a kitartó munkát és segítséget! - teszi hozzá mosolyogva Zsiros Gabi.

Az 51. Katalán Rali utolsó szakaszán a biztosan vezető Ogier balesetet szenvedett, így az első helyet Mikkelsennek ajándékozta. Az első versenyét nyerő norvég mögött Latvala és Sordo végzett.

Rally de Espana 2015 - Célban

Köszönjük a Partnereinknek!