Frici és Gabi újra együtt indul a Mikulás Rallye-n

Szakított a hagyományokkal a Turán Motorsport népszerű versenyzőpárosa, ugyanis Frici és Gabi az idei évben együtt állnak rajthoz az évadzáró ünnepi futamon, a 19. Mikulás Rallye-n.

Az egyedi hangulatú versenyen minden bizonnyal a látványé és a gyorsaságé lesz a főszerep Veszprémben.

Minden évben több mint százan neveznek az évadzáró ünnepi Mikulás Rallye-ra, a versenyzőknek ez egy olyan futam, ahol az egész éves hajtás után kicsit leengedhetnek és látványos autózással hálálhatják meg a közönségnek a kitartó szurkolást. A vasárnapi verseny három helyszínen és hat szakaszon zajlik majd. Ami a helyszíneket illeti, történt egy kis változás a tavalyi évhez képest, ugyanis a gyártelepi szakasz helyett visszahoztuk a helyszínek közé a kedvelt jutaspusztai gyorsaságit. A szervizpark és az eredményhirdetés Veszprém belvárosában lesz, a futamot viszont a külterületeken kialakított pályán rendezzük meg, melynek nagy része, 90%-a murva, 10%-a aszfalt. Pénteken a versenyzőknek lehetőségük lesz egy tesztfutamra is egy három kilométeres szakaszon. Nagyon várjuk már az idei Mikulás Rallye-t, reméljük, hogy legalább annyi néző kilátogat a versenyre, mint a tavalyi években és együtt ünnepli az évzáró futamon indulókat. Az időjósok csapadékmentes, gyönyörű téli időt ígérnek, így minden adott egy remek versenyhez ? mesél a Mikulás Rallye-ról Lakatos Róbert, a verseny szervezője.

Már szinte szokásunkká vált, hogy a Mikulás Rallye-n átveszem Fricitől a kormányt és én ülök a volán mögé, azonban ebben az évben más ajándékot hoz a Télapó. Szakítunk ugyanis a hagyományokkal és a már jól megszokott felállásban indulunk a különleges bohókás futamon a Ford Fiesta R5-tel. Még mindig a spanyol siker hatása alatt vagyunk, szeretnénk ezzel a versennyel ünnepelni a Katalán Rally-n való remek eredményünket, valamint egy látványos, gyors autózással köszönni meg szurkolóinknak az egész éves szurkolást ? kezdi Zsiros Gabi.

A Mikulás Rallye mindig méltó megkoronázása az évadnak, nagyon örülök, hogy ezen a nem mindennapi, nagyszabású versenyen ismét beszállhatok a vezetőülésbe és Gabival az oldalamon versenyezhetünk a Fiestával. Nagyon szeretjük a veszprémi futamot, mindig sokan kilátogatnak a helyszínre szurkolni, ez egy különleges hangulatú, csúszkálásban, izgalmakban gazdag ünnepség. Mert ez jóval több mint egy hétköznapi verseny. Szeretnénk jó tempóban, hibamentesen és látványosan autózni, ha emellett sikerül dobogóra is állnunk, az már csak hab a tortán ? teszi hozzá Turán Frici.

A vasárnapi ünnepi futamon a versenyzőknek összesen 71,7 kilométert kell teljesíteniük 6 gyorsasági szakaszon.

Köszönjük a Partnereinknek!