Rally VB Portugália – Kiegyensúlyozott versenynapot zártunk

Gyorsról gyorsra haladtunk egyre előrébb!

Turán Frici és Zsiros Gabi ma is magabiztosan hajtotta a Ford Fiesta R5-öt a jubileumi Portugál Ralin. Az összeszokott páros kiegyensúlyozott menetelésének meglett a gyümölcse is, a fiúk ugyanis beértek az első tízbe.

Nagyon jól kezdtük a mai napot, gyorsról gyorsra haladtunk egyre előrébb és végül sikerült kategória kilencedikként zárni ezt a nehéz versenynapot. Ezek a gyorsasági szakaszok teljesen újak voltak nekünk, ugyanis a 2010-es Portugál Ralin más pályákon autóztunk. Most a bejárások óta és élesben is folyamatosan tanuljuk a pályaszakaszokat és igyekszünk minél inkább tökéletesíteni a technikánkon, hogy egyre rutinosabban versenyezhessünk az ismeretlen terepeken is. A tegnapi kemény beállításokon ma változtattunk, ami nagyon jót tett a Fiestának és a Hankook gumiknak is. Kiegyensúlyozott napon vagyunk túl, remek érzés volt látni a sok magyar zászlót és hallani a buzdítást. Köszönjük mindenkinek, hogy a helyszínen szorítanak nekünk ? mondja Turán Frici.

A tegnapi kritikus gyorsasági szakasz után a Ford Fiesta ma nagyon jól teljesített, hibátlan volt az autó, mi is összeszedetten, ütemesen versenyeztünk, ennek köszönhető ez az eredmény. Sikerült egy jó kezdést követően gyorsról gyorsra csökkentenünk a különbségeket, összetettben felértünk a 19. helyre, míg WRC2-ben szépen haladunk a célunk felé, ott vagyunk az első tízben. Bízunk benne, hogy az éjszakára jósolt eső ellenére ott tudjuk folytatni a menetelést, ahol ma abbahagytuk, és ha a szerencse is mellénk áll, egy-két hellyel akár előrébb is léphetünk ? teszi hozzá bizakodóan Zsiros Gabi.

A Portugál Rali zárónapján a versenyzőkre még négy gyorsasági szakasz vár, az ünnepélyes díjkiosztóra pedig Matosinhos városában kerül sor.

Köszönjük a partnereinknek!