Izgalmakban bővelkedő harmadik nap a Szardínia Rally-n

Vasárnap szuperralin folytatjuk

Turán Frici és Zsiros Gabi izgalmas napot zárt az olasz Szardínia Rally-n. A változatos, sziklás tájakon jó ütemű autózást mutatott be a páros a Ford Fiesta R5-tel, ám a sikeres menetelést egy váratlan törés árnyékolta be.

Jól indult a mai nap, a WRC2-es kategóriában kétszer végeztünk az 5. helyen, aminek nagyon örültünk. Szépen haladtunk előre, azonban az utolsó előtti gyorsasági szakaszon sajnos eltört a kormányösszekötő rúd, így ki kellett állnunk a versenyből. Emiatt az utolsó etapon már nem tudtunk elindulni. Mivel a pontversenyben még van esélyünk, úgy döntöttünk, hogy holnap folytatjuk a szuperralival, ahol ugyan időbüntetéssel rajtolhatunk, de bízunk benne, hogy a mostani kategória 7. helyünkkel még beérünk az első 10 közé és újabb VB-s pontokat szerezhetünk a végén mesél a mai nap történéseiről Turán Frici.

Nagyon élvezetes gyorsaságikat teljesítettünk ma, kihívásokkal teli szakaszok követték egymást, a sziklás terep megnehezítette a versenyzők dolgát. Szinte végig pontszerző helyen autóztunk, azonban az utolsó gyorson a törés miatt már csak szuperralliban mehetünk vasárnap. Mondhatjuk, hogy aránylag szerencsés helyen történt a meghibásodás, így sem nekünk, sem a Fiestának nem lett komolyabb baja, mindenképp folytatni tudjuk holnap a versenyt. Örülünk, hogy végig az első 10-ben végeztünk a futamokon, sőt ötödikek is voltunk, így az időhátrány úgy gondolom még behozható. Az autón kicsit javítunk és holnap újult erővel állunk rajthoz teszi hozzá Zsiros Gabi bizakodva.

A Szardínia Rally mai napja nem csak Turán Frigyeséknek hozott izgalmakat, több párosnak baleset miatt kellett feladnia a versenyt. Holnap még négy szakasz és több mint 40 versenykilométer vár az indulókra.

Köszönjük a Partnereinknek