Izgalmas shakedown-nal rajtolt el a Német Rali

Turán Frigyes és Zsiros Gábor emlékezetes shakedown-nal nyitotta meg a Német Ralit a Ford Fiesta R5-tel. A magyar páros az éles versenyzést ma kezdi meg, Friciéknek a WRC2-es kategóriában 24 párossal kell megküzdeniük a pontszerző helyekért.

Eddig nagyon érdekesek az előjelek, ugyanis olyan még sosem történt, hogy a hosszú tesztet nem tudjuk teljesíteni. Hétfőn délelőtt szerettünk volna tesztelni a Fiestával, be is jelentkeztünk, azonban az autó megmakacsolta magát és nem indult be. A fiúk megvizsgálták, mindent szétszedtek, hogy megtalálják a hibát, úgy tűnt, hogy üzemanyagellátási gond van. Aztán kis idő múlva kiderült, hogy az egyik gyári csatlakozóban van a hiba, 8 perc alatt ki is javították ezt, így viszont csak délután tudtunk egy rövidet tesztelni. Persze ez a shakedown-nál is meglátszott, az elején nem találtuk a ritmust, aztán kezdtünk bemelegedni. Úgy éreztem, hogy az alsó tartományokban nem úgy megy a motorunk, ahogy azt szeretnénk, a visszafordítókból nagyon lassan, nehézkesen jövünk el. Remélem, hogy ezen tudunk egy kicsit hevíteni és akkor sokkal erősebb lesz a Ford ? értékeli a shakedown-t Turán Frici.

Ismét népes mezőny gyűlt össze, a kategóriánkban 25-en vagyunk, ami még izgalmasabbá teszi a versenyt. Mindenképp szeretnénk most is pontszerző helyen végezni, ez már alap elvárás magunkkal szemben. Föl kell kötni a gatyánkat, mert egy apró hiba itt végzetes lehet. Nagyon közel van a part széle, a padka vagy épp a szőlőtőke, így nagyon koncentráltan kell autóznunk, a gyorsaságik minden méterén maximálisan ott kell lennünk fejben a szép eredményhez ? teszi hozzá Zsiros Gabi.

Pénteken 5 gyorsasági szakasz és közel 100 kilométer vár a versenyzőkre.

Köszönjük a Partnereinknek!