Pontszerző helyen az első versenynap után

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a pénteki 5 gyorsasági szakaszt követően immáron pontszerző helyről folytathatja a Német Ralit a Ford Fiesta R5-tel. Szombaton a legnehezebb versenynap vár az indulókra összesen közel 150 verseny kilométerrel.

Meglehetősen vegyes napot zártunk ma a Német Ralin, de szerencsére amilyen nehéz volt a kezdet, olyan szép lett a nap vége. Az első két gyorsaságin sajnos technikai gonddal küzdöttünk, le kellett cserélnünk a hátsó differenciálművet az első kör után. A második szakaszt követően azonban már egész jó időket mentünk és 8-ak is voltunk a kategóriánkban, ami már pontszerző hely. A tempónk kifejezetten jó volt, eredményes, gyors köröket futottunk. Azonban még ez nagyon a verseny eleje, a holnap minden bizonnyal sorsdöntő lesz, ugyanis közel 150 kilométert kell teljesítenünk 9 szakaszon. Bízom benne, hogy sikerül továbbra is jó tempókat mennünk és megtartjuk a pozíciónkat - mesél az első napról Turán Frici.

Az autó beállításai végig rendben voltak, sikerült jól eltalálnunk. Talán a 2. körnél választhattunk volna jobb abroncsot, de mivel jósoltak egy kis esőt, eszerint döntöttünk. A többieknek bejött a kockáztatás, mi azonban le voltunk maradva az első körös technikai hiba miatt, így megpróbáltunk biztosra menni. Ebből a versenyből még bármi kisülhet, túl vagyunk az esti szervizparkon, minden készen áll arra, hogy holnap ott folytassuk, ahol ma abbahagytuk és megtartsuk a pontszerző pozíciónkat. Sőt ha koncentráltan autózunk és gyorsak vagyunk, talán javíthatunk is a jelenlegi eredményünkön - teszi hozzá bizakodva Zsiros Gabi.

Szombaton a Német Rali legnehezebb versenynapja következik, ugyanis az indulóknak 9 gyorsasági szakaszt és közel 150 kilométert kell teljesíteniük.

Köszönjük a Partnereinknek!