Dobogós helyről várjuk a vasárnapi versenynapot

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a pénteki küzdelmes napot követően aszfalton magabiztosan teljesítette a közel 142 kilométeres össztávot a Ford Fiesta R5-tel.

A kiegyensúlyozott teljesítmény meghozta a gyümölcsét, ugyanis a magyar páros a WRC2-es kategóriában a dobogó harmadik fokáról érkezik a vasárnapi célegyenesbe.

Nagyon érdekesen alakult a szombati aszfaltos versenynap. Reggel elkövettünk egy kis hibát, ugyanis nem a megfelelő gumit választottuk, ami az első gyorsaságin még valamennyire működött, ám a következő három szakaszban már kevésbé. Biztonsági döntést hoztunk, nem mertünk túl nagyot kockáztatni, a puha keveréket tettük fel, pedig már a kemény kellett volna, - így sok benne maradt a Fiestában ezen a néhány gyorson. A szerviz után a második körre kicsit változtatnunk kellett a taktikánkon, ugyanis hirtelen olyan helyzetben találtuk magunkat, ami ritkán fordult eddig elő velünk. Az előttünk autózó két versenyző hibázott, egyikük lecsúszott az útról, a másik páros az autót is összetörte, de szerencsére ők sérülés nélkül megúszták. Azonban ezeknek a külső körülményeknek köszönhetően egy érdekes szituáció alakult ki, hirtelen összetettben a kategória harmadik helyére jöttünk fel, ezért úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk és a biztonságos célba érés lesz az első. Okosan autóztunk, nem siettünk, ami jó taktikának bizonyult, ugyanakkor nagyon furcsa érzés volt tudatosan visszafogni a Fiesta valódi teljesítményét. Az eredményt látva viszont úgy érzem, megérte - mesél a szombati nap izgalmairól Turán Frigyes.

Nagyon örültünk, hogy végre aszfaltos nap következik, nem titok, hogy ez a terep a kedvencünk. Egész nap egyenletesen tudtunk autózni, végig sikerült az első tízben tartanunk a Ford Fiestát az egyes gyorsaságikon, sőt a versenynap második felében az égiek olyannyira velünk voltak, hogy összetettben felértünk a dobogó harmadik fokára. Innen picit nehezebbé vált a dolgunk, annak ellenére, hogy mögöttünk és előttünk is nagy volt az időkülönbség, így nem kellett attól tartanunk, hogy könnyen behoznak minket, viszont ahhoz, hogy megőrizzük ezt a nagyszerű eredményt vissza kellett fognunk magunkat, ami ilyenkor egy versenyzőnek nagyon nehéz. Innentől csak arra gondoltunk, hogy túl szép ez a harmadik hely ahhoz, hogy lecsússzunk róla, így lassítottunk és hiba nélkül, megfontoltan teljesítettük a szombati utolsó szakaszokat. A szombati utolsó gyorsasági szakaszon az óvatosság ellenére az egyik leglátványosabb autózást sikerült bemutatnunk a Salou-i tengerparton és a kategóriánkban a hatodik helyen végeztünk. Vasárnap összetett harmadik helyről várjuk a folytatást, szeretnénk az utolsó négy gyorson is követni a jól bevált taktikánkat és az évben először, a kedvenc spanyol világbajnoki futamunkon behozni a Fiestát a dobogóra - teszi hozzá bizakodva Zsiros Gabi.

A vasárnapi zárónapon a versenyzőkre még négy gyorsasági szakasz és közel 63 kilométer vár.

Még bármi megtörténhet, ugyanis a verseny nagyon szoros, jelenleg összetettben S.Ogier és J. Ingrassia áll az élen.

Köszönjük a Partnereinknek!