Új navigátorral a 23. Miskolc Rallye-n

Újdonságokkal teli év vár Turán Frigyesre, ugyanis a tavalyi világbajnoki szezont követően idén ismét hazai terepen ül be a Ford Fiesta R5 volánja mögé, ráadásul az első futamon, a Miskolc Rallye-n új navigátor segíti a munkáját.

Mondhatom, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet, ugyanis az elmúlt évben egy nagyon sikeres szezont zártunk a rali világbajnokságban, minden futamon pontszerző helyen végeztünk és reméltük, hogy ez a varázslat folytatódik még pár évig, de másképp alakult. Ennek ellenére természetesen nagyon várjuk a 2017-es szezont, hiszen mindig örülünk, ha itthon, magyar pályákon, magyar szurkolók előtt versenyezhetünk. Így egy év után még különlegesebb érzés lesz visszatérni a hazai terepre, nagyon hiányzott az itthoni közeg - mondja Turán Frigyes.

2017 úgy néz ki, valóban a nagy változások éve, ugyanis az idei első futamon, Miskolcon nem Zsiros Gabival, hanem egy rendkívül tapasztalt navigátor hölggyel, Farnadi Ágnessel szállok versenybe. Sajnos Gabinak egy régóta húzódó és folyamatosan kiújuló porckorong sérve van, így orvosi tanácsra muszáj volt meghoznia ezt a nehéz döntést, a mihamarabbi gyógyulása érdekében pihennie kell. Természetesen Gabi folyamatosan a csapat mellett lesz, segít nekünk, amiben csak tud. Ez nem könnyű állapot most senkinek sem, hiszen Gabival jóban-rosszban együtt vagyunk hosszú évek óta, ő nem csak kiváló navigátorom, de egyben jó barátom is. Nagyon sok szép élmény fűz minket egymáshoz, bízom benne, hogy hamar felépül és visszaül a Ford Fiestába. Addig viszont nincs megállás, koncentrálnunk kell a jövő hétvégi Miskolc Rallye-ra. Ágiban maximálisan megbízok, nagyon tapasztalt navigátor, tudása, rutinja tökéletes garancia arra, hogy jól fogunk együtt versenyezni - meséli Turán Frici.

Farnadi Ági Ladával kezdte anno a ralizást, majd 2008 óta Mitsubishi Lancer Evo IX. autóval versenyez. Egy év elteltével az Országos Magyar Rallye Bajnokságban már abszolút második lett pilótájával. Ágiék 2011 óta az Országos Rally Bajnokság 3-as kategóriájában indulnak.

Nagyon hirtelen jött a kérés, éppen Orfűn teszteltünk, amikor megkeresett Frici. Eredetileg úgy volt, hogy Miskolcon nem is indulok, de a váratlan helyzet megváltoztatott mindent. Kicsit meglepődtem, bár az egyik Mikulás Ralin volt már arról szó, hogy együtt versenyzünk, de végül másképp alakult, így sosem ültünk még egymás oldalán. Gabit nagyon sajnálom, remek navigátor és ember, remélem, hogy hamar felépül, Fricinek pedig köszönöm a bizalmat. Megtisztelő, hogy rám gondolt, ő egy tapasztalt, kiemelkedő pilóta, örülök, hogy beülhetek mellé és segíthetem a munkáját. Biztos, hogy nem lesz egyszerű, főleg, hogy már csak napok vannak a Miskolc Rallye-ig, de mindent bele fogok adni, hogy méltó módon képviseljem Gabit. Számomra az autó is új lesz, ugyanis Mitsubishi-vel versenyzek, de szerencsére Fricinek a kisujjában van a Ford működése. Más az itiner is, azonban hasonlóból már mentem, így minden bizonnyal hamar rá fogok hangolódni. Nagyon várom a tesztet és a pályabejárást, addig pedig Gabi belső kamerás felvételeit hallgatom, hogy jobban megismerjem a stílusát. Sokat beszélgetek a fiúkkal, nagyon hasznosak a tanácsaik - teszi hozzá Farnadi Ági

Újdonság még az idei szezonban, hogy a Ford Fiesta R5 felkészítését a saját csapat vállalja.

Az autó teljesen megújult, versenyre kész, tökéletes műszaki állapotban van. A magyar pályák teljesen mások mint a világbajnoki szakaszok, így más felkészülést is igényelnek. A Fiestát jól ismerjük, Ági is minden apró rezdülését meg fogja ismerni a tesztek és a pályabejárás alatt, így minden rendben lesz. Izgalmas futamokra számítok, bizakodva várom a szezon kezdetét, ahol nagyon sok fiatal, tehetséges pilóta gyűlt össze. Miskolcon a kategóriánkban 15-18 ügyes, gyors páros áll majd rajthoz, nagyon oda kell tennünk magunkat- zárja Frici.

Turán Frigyesék idén 7 magyar bajnoki futamon állnak rajthoz, jövő hét végén március 30-április 2. között a Miskolc Rallye-val nyitják meg az idei évadot Farnadi Ágnessel.

Turan_Motorsport_2017_Miskolc_teszt_004

További fotók a tesztről itt!