összetettben 3. helyen zártuk az első versenynapot

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes egyre jobban összecsiszolódtak a Miskolc Rallye első versenynapjának végére, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a páros a harmadik helyről várja a verseny vasárnapi folytatását. Frici és Ági hibátlanul autóztak szombaton a Ford Fiesta R5-tel és kétszer végeztek az első helyen az ORB népes mezőnyében.

A szombati nap fantasztikusan sikerült, amit elterveztünk, mindent véghez tudtunk vinni, mondhatjuk, hogy összeszoktunk a 6 gyorsasági alatt. Remekül indítottunk, mert már az első gyorson felértünk a második helyre, ami pozitív hatással volt az egész napra. A harmadik gyorsaságin már az első helyre hoztuk be a Ford Fiesta R5-öt, majd ezt az ötödik gyorson, ugyanazon a pályán is sikerült megismételnünk. Úgy tűnik, a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt szakasz fekszik nekünk. Persze mindig van hová fejlődni, sosincs megállás, de boldog vagyok, hogy megértjük egymást az autóban. Kellett ez a szombati bemelegítés, mert vasárnap még hosszabb, keményebb napunk lesz, persze a csodaszép idő is doppingol minket. Frici mindenben igyekszik hozzám alkalmazkodni, most még azt éreztem, hogy ő lazább, mint én, de szerintem a zárónapra felengedek és én is nyugodtabban navigálok majd. Nagyon jó érzés, hogy sokan a helyszínen szurkolnak nekünk, fantasztikus, amikor kiszúrunk egy-egy buzdító feliratot a pálya szélén vagy halljuk az ovációt - mesél az első versenynap élményeiről Farnadi Ági.

Összességében tökéletes napot zártunk, nagyon jól sikerült igazodnunk az új körülményekhez. A navigátorom egyszerűen remek, semmilyen hátrányát nem éreztem annak, hogy most nem Gabival versenyeztem, ami azért nagy szó, mert vele 2009 óta alkotunk egy összeszokott párost. Ági remekül megoldotta ezt az új feladatot, amit a szombati eredményeink is igazolnak. Örülök, hogy ennyire sikerült egymásra hangolódnunk és ilyen szépen teljesítünk az első közös versenyünkön. Szinte végig dobogós helyen autóztunk, sőt kétszer első helyen végeztünk a mezőnyben, ami nagyszerű eredmény. Az ötödik gyorsasági előtt állítottunk egy picit az autón, a Fiesta, a Hankook abroncsok és a csapat is várakozáson felül teljesítettek, műszaki hiba nélkül vittük végig a szombati napot. Az utolsó futamon hideg gumival kellett elindulnunk, de ahhoz képest itt is jó időt mentünk és végül az összesített harmadik helyről várjuk a vasárnapi zárónapot - teszi hozzá Turán Frici.

Vasárnap hosszú versenynap vár a párosokra, ugyanis 8 gyorsasági szakaszon összesen 90.4 kilométert kell teljesíteniük a versenyzőknek.

További képek a Galériában elérhetők!