Második helyen a Miskolc Rallye-n

Szoros küzdelemben végül a második helyen végzett a 23. Miskolc Rallye-n a Turán Motorsport újdonsült versenyzőpárosa, Turán Frigyes és Farnadi Ági. A navigátor remekül diktálta az itinert, a Ford Fiesta R5 fantasztikusan helytállt és a csapat is rendkívül felkészült volt az egész verseny alatt.

Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel mind a zárónapot, mind a teljes versenyt nézve. Szinte végig sikerült az első, második, harmadik helyen autóznunk. A vasárnapi első két gyors tökéletesen az elképzeléseink szerint alakult, a harmadik gyorsaságin kevésbé találtam a ritmust, úgy éreztem, hogy sokat veszítünk az időelőnyünkből, ennek ellenére ekkor is a harmadik helyen értünk célba. Az itiner végig tökéletes volt, Ági kiválóan navigált és felvette a ritmusomat. Harciasan versenyeztünk egész hétvégén, a csapat pedig fantasztikusan debütált a vadiúj autóval és a teljesen új szervizháttérrel, amit nagyon jól felépítettek. Büszke vagyok a fiúkra, nélkülük nem szerepeltünk volna ennyire jól. A Hankook abroncsok is kitűnően működtek, 180 kilométer alatt ugyanazt a magas színvonalat hozták. A negyedik gyorson tizedre azonos időt autóztunk Herczig Norbiékkal az első helyen, majd a kánói gyors is hibátlan volt, vasárnap négyszer értünk be elsőként Ágival. A hajrában óriásit csatáztunk Vincze Feriékkel, az utolsó futamot ők nyerték, de mindösszesen két másodperccel végül mi kerültünk ki győztesen az ezüstéremért vívott csatából. Ez még csak az első verseny volt az Országos Rallye Bajnokságban, ha így folytatjuk, a szép eredményeink lehetnek még a szezonban. Köszönöm Áginak, a csapatnak, a támogatóinknak és természetesen a szurkolóinknak ezt a sikeres versenyt! - mesél boldogan a céldobogó előtt Turán Frici.

Úgy érzem, az egész miskolci hétvége feszültségmentesen zajlott, nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt a váratlan és új helyzetet ennyire remekül sikerült megoldanunk Fricivel. Azon kívül, hogy az egyik gyorson egy szikla megütötte egy kicsit a felnit, minden zökkenőmentesen ment, a szerelőink ezt a problémát is hamar megoldották. Ahhoz képest, hogy sosem versenyeztünk együtt, és alig egy hetünk volt felkészülni a versenyre, szerintem ez nagyszerű eredmény, nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam Fricitől és beállhattam Zsiros Gabi helyére - teszi hozzá Farnadi Ági, navigátor.

A Hell 23. Miskolc Rallye-t Herczig Norbert és Bacigál Igor nyerte, a dobogó második fokára a Turán Frigyes-Farnadi Ágnes páros állhatott, míg a harmadik helyre Vincze Ferenc és Bazsó Attila ért fel.

Fotók a vasárnapi napról.

Köszönjük a Partnereinknek!