Optimistán várjuk a rajtot!

A hétvégi 5. Ózd Rallye-n is Farnadi Ági diktálja majd az itinert Turán Fricinek az észak-borsodi és nógrádi pályákon. Frici és Ági a hét eleji teszten jól autóztak, a Ford Fiesta R5 megújulva, felkészülten vág neki az ózdi küzdelemnek szombaton.

Az évad második futamán is Farnadi Ágival állunk rajthoz. A Miskolc Rallye sikereit követően bizakodva állunk a versenyhétvége előtt, úgy érzem, maximálisan felkészültünk, a csapat átvizsgálta a Fiestát, tanultunk a Miskolci hibáinkból és remélem hogy még jobb beállításokat találtunk. A teszten jó irányba módosíttattunk és szerintem sikerült gyorsulnunk is, így pozitívak vagyunk és izgatottan várjuk a hétvégét. Nehezebb versenyre számítok mint Miskolcon, mert két teljesen különböző nap áll előttünk.Szombaton inkább dobálós, vasárnap nagyon ritmusos jó minőségű szakaszok várnak ránk és ez a kettősség feladja a leckét a beállítások terén. Külön motiváció hogy sok a vetélytárs is, 15-en indulunk az R5-ös autóval. Ugyan Miskolcon is körülbelül ennyien voltunk, viszont akkor sokan küzdöttek műszaki gondokkal, de ez egy teljesen új futam lesz, mindenki tiszta lappal indul?A mezőny nagy része már jól ismeri az ózdi pályákat, ugyanis a tavalyi versenyen jártak erre, nekünk azonban a 2016-os Ózd Rallye kimaradt, így vannak számomra teljesen ismeretlen szakaszok: Sámsonháza például nem sokat mond nekem. Azonban Ceredet jól ismerem, az elmúlt évben teszteltem is ott. Kíváncsi vagyok, mi változott ezeken a szakaszokon és milyen az útminőség. Mindenképp nagy küzdelemre számítok, nézőbarát verseny előtt állunk, izgalmakban, látványban, biztos hogy nem lesz hiány, így sok szurkolót várunk a helyszínre. Nagyon ott kell lennünk fejben, precízen ugyanakkor gyorsan kell autóznunk hogy jó eredményt érjünk el. - mondja bizakodva Turán Frigyes.

A prológot pénteken 17 órától az ózdi stadionban rendezik, ahol egy különleges, jótékonysági esemény áll majd a megnyitó középpontjában. Még a napokban lehet licitálni az akcióhoz csatlakozó pilóták navigátori üléseiért, ugyanis a prológon bárki kipróbálhatja, milyen egy profi raliversenyző mellett átélni az izgalmakat és ezzel megmenteni egy csöpp beteg kisbaba, Ábris életét.

Az éles versenyen szombaton 6 gyorsasági szakasz, majd vasárnap 8 gyorsasági vár az indulókra. A hivatalos eredményhirdetésre Salgótarján főterén kerül sor vasárnap 17 órától.

Köszönjük a Partnereinknek!