A mezőny első feléből várjuk a folytatást

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes a pénteki remek prológot követően szombaton hat gyorsasági szakaszt teljesített a dobálós ózdi pályákon. Egy nem megfelelő váltóáttétel miatt a Ford Fiesta lassabbnak bizonyult a versenytársaknál, ennek ellenére a páros az abszolút hatodik helyről várja az Ózd Rallye zárónapját.

Alapvetően nagyon jól éreztük magunkat, örülünk, hogy a pénteki prológon sikerült az első helyre behoznunk a Fiestát, bár ez még nem számított bele az éles versenyzésbe. Szombaton sajnos hoztunk egy rossz döntést, ugyanis kipróbáltunk egy másik váltóáttételt, annak reményében, hogy sikerül gyorsabban autóznunk, de úgy tűnik, nem ez volt a legjobb választás. Hiába nőtt a sebességünk a szűk részeken, a gyors szakaszokon nem tudtunk eléggé menni, így kicsivel többet veszítettünk, mint nyertünk ezzel a döntéssel. Az első gyorsaságit picit elóvatoskodtam, mivel tegnap esett az eső és nem tudtam, milyen minőségűek a pályaszakaszok, nem mertem nagyot kockáztatni, így itt pár másodperc benne maradt a Fiestában. Ami ennél kellemetlenebb, hogy a második gyorsaságin berajtoltatták elénk Ranga Péteréket, akik viszont a hideg gumi miatt sokkal lassabbak voltak nálunk, olykor körülbelül 5 méter lehetett a két autó között. Jelentős tempókülönbséggel autóztunk, de túl óvatos voltam, talán lehettem volna erőszakosabb, így viszont szétesett ez a szakaszunk, sajnos nem tudtunk a saját tempónkban haladni. A harmadik gyorstól már jobban jöttünk, kicsit próbáltunk változtatni az autón, végül az abszolút hatodik helyen hoztuk be a Fiestát - mesélt a szombati napról Turán Frici.

Most is nagyon jól éreztem magam, ezek a pályák teljesen más jellegűek, mint Miskolcon, de belülről nézve minden rendben ment, nincs negatív érzésem a kisebb hibák ellenére sem. Úgy érzem, amennyit tudtunk, kihoztunk a helyzetből, Frici nagyon higgadtan reagált a váratlan szituációkra és összeszedetten versenyzett. Bízunk benne, hogy ha a szombati pályákra nem is illettek maximálisan ezek a beállítások, a vasárnapi útszakaszokra pont ez lesz a tökéletes és előrébb tudunk lépni a Forddal - teszi hozzá Farnadi Ági.

Vasárnap a nógrádi utakon még további 8 gyorsasági szakasz és közel 73 kilométer vár a versenyzőkre.