Nagy küzdelem és szerencsés véghajrá az Ózd Rallye-n

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes a szombati nem megfelelő döntést követően vasárnap sokat gyorsult és egy-egy gyorsasági szakaszon az előrébb jutás esélye is megcsillant a páros előtt. Végül nagy küzdelemben, és egy kis szerencsének köszönhetően Frici és Ági az abszolút negyedik helyen végeztek a Ford Fiesta R5-tel az ózdi aszfaltos futamon, amivel továbbra is tartják a Magyar Bajnokságban a második helyüket.

A szombati hibánkat, - hogy rövid végáttételt választottunk, így lassabbak voltunk az egyeneseken - sajnos másnapra sem sikerült teljesen orvosolnunk, ugyanis az első versenynap beállításai a vasárnapi nyolc szakaszra sem bizonyultak a legjobb döntésnek. Ezen a versenyterületen sokkal jobb minőségű utakkal találkoztunk, pedig azt hittük kevesebb lesz a tapadás, így az előző napi puhább beállításokkal minden jobban fog működni, de tévedtünk. Nagyon gyorsan felszáradtak a pályák, elkezdett melegedni az idő, így a második körre újra megpróbáltunk változtatni a Fiesta beállításain. Keményítenünk kellett a futóművet, az autó a teljes verseny alatt maximálisan teljesített, de most valahogy mégsem tudtunk beleszólni az első helyekbe a gyorsaságikon, bárhogy is küzdöttünk. Volt egy-két olyan szakasz, ahol megcsillant egy halvány reménysugár, hogy elkaptunk valamit és ha így folytatjuk még lehet keresnivalónk az élbolyban, de aztán nem tudtunk tovább lépni. Végül Vincze Feriék balszerencsés utolsó körös defektje miatt feljöttünk a negyedik helyre, amit nem érzek teljesen megérdemeltnek, sajnáltam őket, mert szépen mentek mindkét nap. Az egész napos tempónkat nézve most több kellett volna ide, hogy igazán beleszólhassunk az élmezőny küzdelmébe, viszont úgy érzem, a sok gond, ami körülöttünk volt az elmúlt két napban, ezzel a negyedik hellyel kicsit már más megvilágításba kerül - mesél az Ózd Rally tapasztalatairól Turán Frici.

Természetesen Miskolc után Ózdra is az első helyekért jöttünk, de nem vagyunk elkeseredve, hiszen hosszú még a szezon. Fontos, hogy a Ford Fiestával minden rendben van, most egy kevésbé jó döntés miatt nem szállhattunk harcba a dobogóért, de ezt a következő versenyeken ki fogjuk tudni küszöbölni. Továbbra is tartjuk a bajnokságban a második helyet, innen már csak előre tekintünk - teszi hozzá bizakodva Farnadi Ágnes.

Az Ózd Rallye-n összetettben a Hadik András - Kertész Krisztián páros végzett az első helyen, a dobogó második fokára Herczig Norbert és Bacigál Igor állhatott fel, míg a harmadik Velenczei Ádám és Szedő Csaba lettek.

Fotók a versenyről!

Köszönjük Partnereinknek!