Várjuk a murvás szezonkezdetet – Iseum Rallye

A miskolci és ózdi aszfaltos futamokat követően a Szombathely környéki murvás ralipályákon folytatódik a küzdelem az Országos Rally Bajnokságban induló Turán Motorsport párosa számára.

Az eddigi két futam után elégedetten várja Turán Frigyes a bajnokság harmadik versenyét:Miskolc nagyon jól sikerült - emlékezett vissza a szezonnyitóra a pilóta. Azt gondolom, nagyon nagy fába vágtuk fejszénket saját csapatunk létrehozásával, de minden tökéletesen működött. Ez nagyon fontos számomra, és büszke vagyok a fiúkra, akiknek ezt köszönhetem. A második verseny azonban nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ennek ellenére Ózdon is fontos pontokat szereztünk, és levontuk a futam tanulságait - összegzett Turán Frigyes.

A bajnokság Szombathelyen immár murvás talajon folytatódik, de hogy melyik pályákon mérkőzhetnek meg egymással a pilóták és navigátoraik, az majd csak a pályabejárások kezdetekor derülnek ki. Alapvetően Turán Frigyes és navigátora, Farnadi Ágnes is szeretik a szombathelyi gyorsaságikat, de jelenleg ők is csak találgatni tudnak: vajon melyeket tartalmazza majd az idei útvonallap. Nagy valószínűséggel viszonylag ismert szakaszokon versenyezhetnek, de a páros bízik benne, hogy teljesen új pálya is bekerül majd a programba.

Az útvonal pontos ismerete nélkül sem maradhatott el a murvás körülményekre való felkészülés és az autó tesztelése sem: ?jól sikerült a tesztünk, melyet a versenyt korábban jellemző szakaszaihoz hasonló stílusú pályán teljesíthettünk. Jók lettek a beállítások, nagyon bizakodóak vagyunk. Felépítettünk egy stratégiát is, amit majd a megismert útvonalhoz tudunk hozzáigazítani - sorolta Turán Frigyes. A versenyen a Frici számára a rali világbajnokság futamairól már jól ismert kvalifikációra is sor kerül majd, ami nagy valószínűséggel alaposan meg fogja keverni a rajtsorrendet. Így gyakorlatilag már pénteken kezdetét veszi a bajnokság, mely tíz szakasz teljesítése után egy kivételesen hosszú, több, mint 25 kilométeres záró gyorsaságival fejeződik be vasárnap délután.