A győzelem is benne volt a hétvégében

Optimistán, és felkészülten vágott neki az ISEUM Rally első teljes versenynapjának a Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Farnadi Ági. A pénteki kvalifikációs szakaszon holtversenyben megszerzett győzelemmel a 8. rajtpozíciót választották Friciék, abban bízva, hogy az előttük rajtoló hét páros már kellően letakarítja a murvás utak felületéről a gömbölyűre kopott kavicsokat, amik csapágygolyóként viselkednek a […]

Optimistán, és felkészülten vágott neki az ISEUM Rally első teljes versenynapjának a Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Farnadi Ági. A pénteki kvalifikációs szakaszon holtversenyben megszerzett győzelemmel a 8. rajtpozíciót választották Friciék, abban bízva, hogy az előttük rajtoló hét páros már kellően letakarítja a murvás utak felületéről a gömbölyűre kopott kavicsokat, amik csapágygolyóként viselkednek a kerekek alatt, lecsökkentve ezzel a tapadást.

Az első gyorsasági szakaszon az 5. legjobb időt érték el, a különbség mindössze 1,1 tized másodperc volt az éllovashoz lépest, így a stratégia helyessége beigazolódott. A második szakasz után már holtversenyben az élen álltak Friciék, így a verseny végső győzelme is realitás volt. Ahogy az első, úgy az ugyanazon pályán rendezett harmadik gyorsaságit követően is 1,1 másodperces volt az élen állók mögött a hátrányuk, mivel ugyanazokat a gumikat kellett használják a reggeli indulás óta. A negyedik gyorsaságin elért eredményükkel a második helyen zárták a szombati versenynap 2/3-át, majd a szervizt követően következett újra Acsád-Szeleste.

A gyorsasági szakasz felénél egy pillanat alatt elment a turbónyomás, és onnantól a motor teljesítményének csak töredéke állt a rendelkezésünkre - mondta Frici. A szakasz időeredménye 1 perccel volt rosszabb, mint a realitás.

A gyorsasági után félreálltam, hogy megnézzem, mi a probléma. Kiderült, hogy eltört a kipufogócsonk, ez okozta a teljesítményvesztést. Mivel nem javíthatatlan hiba történt, ekkor még úgy gondoltam, a Szuper-rally szabály keretében vasárnap folytatjuk, de mivel abszolút pontokat így nem lehet szerezni, ezért inkább már a következő, Fehérvár Rally-ra koncentrálunk. Láttuk, hogy versenyképesek vagyunk, a győzelemért is képesek vagyunk menni, ezért okozott kis csalódást a technikai hiba, ugyanakkor az első négy szakaszon nyújtott teljesítményünk pedig önbizalmat és örömet is ad.

Nincs más dolgunk, mint a következő versenyre készülni, és ott a győzelemért versenyezni ismét- zárta gondolatait Turán Frigyes.

Köszönjük a Partnereinknek!